hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmanlı'da "Star Wars" olsaydı...

    Osmanlıda Star Wars olsaydı...
    expand
    KAYNAKGözde Akgüngör Pamuk / Cnnturk.com

    Genç tasarımcı Murat Palta'nın “Minyatür Tekniğiyle Film Afişleri” adlı çalışması internette yayıldıkça şöhreti Holywood'a kadar ulaştı. Palta bitirme tezi olarak başladığı projesinde kült film afişlerini geleneksel minyatür tekniğiyle yorumluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortalama bir internet kullanıcısı, kült film afişlerinin değişik versiyonlarıyla sıklıkla karşılaşır; Simpson’lar, legolar, 16 bit afişler vs. Ancak bu kez gördüğümüz hiçbirine benzemiyor, bu kez karşımızda kült film afişlerinin geleneksel minyatür tekniğiyle yorumlanmış tasarımları var. Üstelik dünyaca ünlü yapımcıların tezahüratta bulunduğu bu çalışmanın sahibi de Türkiye’den genç bir tasarımcı: Murat Palta.

    Dünya çapında pek çok sanatçıdan olumlu eleştiri alan Murat Palta Cnnturk.com’un sorularını yanıtladı. Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuyan Palta, mezuniyet projesi için “Minyatür Tekniğiyle Film Afişleri” çalışmasına başlamış.

    Baba'dan Kill Bill'e sinema geçidi

    Doğuyla batıyı, gelenekselle güncelin bir arada güzel bir uyum içinde olabileceğini göstermek istemiş. Birkaç denemeden sonra ise kararını verip bu projeye girişmiş. Böylece de Baba, Otomatik Portakal, Star Wars, Kill Bill, Ucuz Roman, Alien, Terminatör, Shining gibi kült filmler geleneksel minyatür tarzına bürünmüş oldular.

    Behance gibi popüler internet sitelerinde bu çalışmaların yer almasıyla da Palta’nın ünü, Miramax gibi Holywood devi yapımcılara ve Amerika’dan Rusya’ya kadar pek çok sanatçıya ulaştı. Palta biraz da tevazudan açıkça söylemiyor ama şu anda pek çok sergi ve kitap teklifi alıyor. Unutmadan Palta’nın görsel mizah sitesi Bobiler.org ekibinde de yer aldığını ve burada yaptığı çalışmaların, gelebilecek tepkileri ölçmek adına çok iyi bir fırsat olduğunu söylediğini iletelim.

    Murat Palta'nın çalışmaları için: http://www.behance.net/muratpalta

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow