hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KKTC Futbol Federasyonu kundaklandı

    KKTC Futbol Federasyonu kundaklandı
    expand

    Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun Lefkoşa'da bulunan binası sabah erken saatlerde kundaklandı.

    KKTC Polis Basın Subaylığı'ndan alınan ilk bilgilere göre, Futbol Federasyonu'nun toplantı salonundaki koltuklar, meçhul şahıslarca yanıcı madde dökülerek ateşe verildi.

    Çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, toplantı salonundaki koltuklar tamamen yandı. Binanın camları da yüksek ısı nedeniyle patlayarak zarara uğradı.

    Polisin kundaklama olayıyla ilgili soruşturması sürüyor.

    Sebep Kıbrıs-Kuzey Irak Kürdistanı maçı mı?

    Kıbrıs Postası'ndan Burcu Akkaya'ya konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, olayın fail ya da faillerini polisin bulacağını, kendilerinin ise ancak tahminlerde bulunabildiğini ifade eden Sertoğlu, polisin çevredeki tüm kamera görüntülerini aldığını belirtti.

    Geçtiğimiz gün yapılan KKTC-Kuzey Irak Kürdistanı maçına göndermede bulunan Sertoğlu, “Bu kundaklama olayının neden yapıldığı, son günlerde yaptığımız işlerden belli” diye konuştu.

    “Bazı arkadaşlar rahatsız oldular. Bu arkadaşlar dünyada olup bitenlerden habersiz” diyen Sertoğlu, olayın fail ya da faillerinin kendi egolarını tatmin için böyle bir olaya sebebiyet verdiklerini ifade etti.

    Sertoğlu, şöyle konuştu:

    “Ülkenin nasıl, nerede tanıtıldığını, neler yaptığımızı onlar da iyi biliyorlar. Ülkemizi orada tanıttık. Arkamızda yüzlerce kişilik basın ordusu vardı. 20 bin kişinin önünde KKTC bayrağı bir hafta boyunca dalgalandı”.

    Kıbrıs ile Kuzey Irak Kürdistan'ı neden maç oynadı?

    Kuzey Irak’ta düzenlenen 5’inci VIVA World Cup turnuvasına katılan KKTC A Milli Futbol Takımı finalde Kuzey Irak Kürdistan'ıyla karşılaşmış ve maçı 2-1 kaybetmişti.

    Turnuvada üçüncülüğü Zanzibar, dördüncülüğü ise Provence almıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow