hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burak Yılmaz Galatasaray'da

    Burak Yılmaz Galatasarayda
    expand

    Galatasaray Kulübü, Trabzonspor ile sözleşmesini fesheden milli futbolcu Burak Yılmaz'la 4+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Sağlık kontrolünden geçen Burak Yılmaz ilk antrenmanına da çıktı.

    Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunu Trabzonspor forması altında attığı 33 golle en skorer oyuncu olarak bitiren Burak Yılmaz'ın transferiyle ilgili işlemlerin tamamlandığı belirtilerek, "Milli oyuncu, yarınki sağlık kontrolünün ardından takımımızla ilk antrenmanına çıkacaktır. Yeni sporcumuza Galatasaray forması altında üstün başarılar diliyoruz" denildi.

    Açıklamada, Burak Yılmaz ile yapılan sözleşmeyle ilgili ayrıntılar paylaşılmadı.

    Burak Yılmaz, Sergen Yalçın'ın ardından Spor Toto Süper Lig'de "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un formasını giyen ikinci futbolcu olacak.

    Sağlık kontrolünden geçti

    Galatasaray'ın yeni transferi Burak Yılmaz, sağlık kontrolünden geçti.

    Milli futbolcu, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde muayene edildi.

    Burak'ın, sezon öncesi rutin sağlık testlerinin önümüzdeki günlerde süreceği bildirildi.

    İlk antrenmanına çıktı

    Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'ın yeni transferi Burak Yılmaz, takımla birlikte ilk antrenmanına çıktı.

    Sarı-kırmızılı takımın bu sabah basına kapalı yaptığı antrenmana katılan Burak Yılmaz'ın, takım arkadaşlarından ayrı olarak idmanı koşuyla tamamladığı bildirildi.

    Bu arada, Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına teknik direktör Fatih Terim yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı idmanla devam etti.

    Kulüpten alınan bilgiye göre, antrenmanın ilk bölümünde ısınma ve açma germe hareketlerinin ardından futbolculara 30 metrelik sprint testleri uygulandı.

    Daha sonra dört gruba ayrılan futbolculardan üç grup top kapma çalışması gerçekleştirirken, diğer grup ise minyatür kalede maç yaptı. Gruplar halinde dar alanda çift kale maçın ardından, dar alanda pas çalışmasıyla idman tamamlandı.

    Sakatlığı bulunan Yiğit İsmail Gökoğlan'ın takımdan ayrı saha çalışması yaptığı bildirildi.

    Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını yarın gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

    Ne kadar alacak?

    Galatasaray Kulübü, Trabzonspor'dan kadrosuna kattığı milli futbolcu Burak Yılmaz'la 1 yılı opsiyonlu 5 yıllık sözleşme imzaladı.

    Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen özel durum açıklamasında, Burak Yılmaz transferinin detayları paylaşılarak, "Futbolcu ile 2012-2013 sezonundan başlamak üzere 4 1 (opsiyonlu) sezon için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcuya her bir sezon için 2 milyon 300 bin avro sabit transfer ve 20 bin euro maç başı ücreti ödenecektir" denildi.

    Ayrıca, Burak Yılmaz'ın Trabzonspor ile yaptığı sözleşmenin özel hükümleri gereğince, bordo-mavili ekibe 13 Temmuz Cuma günü 5 milyon euro
    bonservis/tazminat ödemesi yapıldığı da açıklamada yer aldı.

    GSTV'ye açıklamaları

    Galatasaray'ın yeni transferi Burak Yılmaz bu sabah ilk iş olarak sağlık kontrolünden geçti ve ardından sarı kırmızılı forma ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ilk antrenmanına çıktı. Takım arkadaşlarının tebriklerini kabul eden Burak Yılmaz antrenman sonrası ise GSTV'ye ilk röportajını verdi.
    Mutluluğu her halinden belli olan golcü futbolcunun ilk sözleri ise, "Trabzon kariyerimin yükseldiği, hayatımın olumlu değiştiği yer. Her zaman yeri bende farklı olacak."

    Galatasaray'ın çok sayıda forveti olmasının kendisini de olumlu etkileyeceğini belirten Burak Yılmaz, forma savaşına hazır olduğunu ve takımda herkesin Galatasaray'ın başarısı için çalışacağını söyledi.

    Geçen yılın gol kralı, geçen yılın şampiyonu takımın formasını giydiği için duygularını şöyle açtı:

    "Çok mutluyum çok. Sadece işime odaklanmam gerekiyor. Hayran olduğun ve kendime idol biçtiğim Hakan Şükür'ün takımında ve onun mevkinde forma giyeceğim. Hakan ağabeyin sadece futbolculuğunu değil, örnek kişiliğini aile yaşamını da kendime örnek alacağım."

    SIRA AMRABAT"TA

    Burak Yılmaz'ın transferinin resmen açıklanmasının ardından sıra Amrabat'ın transferine geldi. Galatasaray bilindiği gibi Amrabat için Kayserispor ve önceki kulübü PSV Eindhoven ile yetiştirme bedeli konusunda anlaşma sağlamıştı. Geçtiğimiz hafta Fas Olimpik Milli Takımı'nın kampından izin alarak gelen ve G.Saray ile sözleşme imzalayan Abrabat'ın transferinin de günün ilerleyen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

    MELO'DA TAKTİK BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

    Galatasaray'ın transferinde en önemli taşlardan biri olarak görülen Felipe Melo'nun kulübü Juventus ile bonservis pazarlığı ise sürüyor. Galatasaray Yönetimi, 4 yıllık mukavele imzalayacağı Brezilyalı yıldızın son sahibi olacağını öne sürerek, Juventus'tan bonservis bedelini 7 milyon euronun altına indirmesi için pazarlığı sürdürüyor.

    ENDENOZYA KAMPI İÇİN UÇAK KRİZİ !

    Galatasaray yeni sezon hazırlıkları için önümüzdeki hafta Endenozya'nın başkenti Jakarta'ya gidecek. Burada düzenlenecek turnuvaya katılacak olan sarı kırmızılı ekip, 13 saat sürecek uçak yolculuğu için özel uçak bulmakta zorlanıyor. Turizm mevsimindeki yoğunluk nedeni ile THY, sarı kırmızılı kulübe özel bir uçak tahsis edemedi. Bunun üzerine Galatasaray turnuvayı düzenleyen organizatörler ile görüşerek çözüm aradı.

    Endenozya'daki turnuvayı düzenleyecek komitenin Galatasaray'a turnuvaya katılması için özel uçak gönderme aşamasında olduğu açıklandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow