hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye ve dünya reklamcılık sektöründe bir ilk

    Türkiye ve dünya reklamcılık sektöründe bir ilk
    expand

    Öykü Ajans Başkanı Necati Özkan, uluslararası bağımsız reklam networkü Dialogue International'ın dünya başkanı oldu

    Dialogue International'ın dünya başkanlığını iki yıllığına üstlenen Özkan, 2004 yılından bu yana da kuruluşun yönetim kurulu üyesiydi. 2 milyar dolara yaklaşan yıllık iş hacmine sahip olan Dialogue International, 42 ülkede 42 ajans ile faaliyet gösteriyor.

    Türkiye ve dünya reklamcılık sektöründe bir "ilk" gerçekleşti. Öykü Reklam Ajansı Başkanı Necati Özkan, dünyanın en büyük bağımsız reklam ajansı networklerinden Dialogue International'ın dünya başkanı oldu.

    Dialogue International, 42 ülkede 42 ajans ile faaliyet gösteren, 2 milyar dolara yaklaşan yıllık iş hacmine sahip, bağımsız bir reklam ajansları networkü. Yaratıcı reklam ajanslarını bir araya getiren Dialogue International, aynı zamanda dünyadaki ikinci büyük bağımsız ağ. Dialogue International'in Türkiye'deki üyesi ise Öykü Reklam Ajansı.
     
    Öykü'nün kurucusu ve başkanı Necati Özkan, Dialogue International'ın Haziran 2012'de Belçika'da yaptığı yönetim toplantısında bir sonraki dönemin dünya başkanı olarak seçildi. Özkan, 28 Eylül 2012'de İsveç'in Malmö kentinde yapılan toplantıyla ise resmen ve fiilen Dialogue International'ın başkanlığını devraldı.

    Dünyada, uluslararası holding yapısında (bağımsız ajanslardan oluşmayan) beş büyük reklam networkü var. Bunlar global reklam pazarının yüzde 45'ini yönetiyorlar. Bağımsız reklam ajanslarının bir araya gelmesi ile kurulmuş bağımsız reklam networklerinin sayısı ise 30'a yaklaşıyor. Bunlar da global reklam pazarının yüzde 27,5'una sahip. Global pazarın kalan yüzde 27,5'unu ise binlerce küçük reklam ajansı paylaşıyor.

    Necati Özkan'ın Dialogue International'ın dünya başkanı olması, ilk kez bir Türk'ün, global bir reklam organizasyonunun başkanlığını üstleniyor olması açısından özel bir anlam taşıyor. Bu alanda yaşanan bir başka ilk de şu: Dialogue International'ın yönetim merkezi bugüne kadar Londra'daydı. Ama bu merkez, Necati Özkan'ın başkanlığı ile birlikte iki yıllığına İstanbul'a taşınıyor; yönetim merkezi, daha önce başka dünya başkanlarının ofislerinin bulunduğu kente taşınmamıştı.

    Necati Özkan'ı Dialogue International'ın dünya başkanlığına taşıyan temel neden, networkün vizyonuna yaptığı önemli katkı. Dialogue International yakın zamana kadar, ABD'den de bir üyesi olmakla birlikte daha çok bir Avrupa şebekesi olarak bilinirdi. Dialogue International'ın yönetim kuruluna 2004 yılında katılan Necati Özkan, Rusya, Kazakistan, İran ve Azerbaycan'ı da  Dialogue International'ın bünyesine kattı. Hatta yakın zamana kadar Dialogue International'da temsil edilmeyen Yunanistan da yine Necati Özkan'ın çabası ile networkün bir parçası oldu.

    Dialogue International Dünya Başkanı Necati Özkan, görev yapacağı iki yılın hedeflerini şöyle sıraladı: Latin Amerika ve Uzakdoğu'nun, özellikle de Çin ve Hindistan'ın reklam ajanslarını da şebekeye dahil etmek. Şu anda sadece yaratıcı reklam ajanslarının üye olduğu networke medya ajanslarını, dijital ajansları, healthcare (sağlık) ajanslarını ve markalaşma ajanslarını da kabul etmek. Şebekenin yıllık toplam iş hacmini iki yılın sonunda 3 milyar doların üzerine çıkarmak. Nihai hedef olan "dört yıl içinde Londra veya New York merkezli bir şirket kurup, şebekedeki tüm ajansların eşit hisseyle bu şirkete ortak olmasını sağlama"nın ilk adımlarını atmak."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow