hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papa şeytan mı çıkardı?

    Papa şeytan mı çıkardı
    expand

    Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un, geçen Pazar günkü ayinde engelli bir çocuğun başına doğru yaptığı hamle, İtalya'da, ''Papa, şeytan çıkardı'' iddiasını gündeme getirdi.

    Katolik aleminin ruhani lideri olarak mart ayında seçilen ve o günden beri halkla bütünleşmeye büyük önem veren Papa Franciscus'un, geçen Pazar Pentecoste ayini sonrasında engelli bir çocuğa yaptığı hareket, ülkede gündem konusu oldu.

    İtalya'da ''TV2000'' adlı kanal tarafından yayımlanan görüntüden, Aziz Petrus Meydanı'nda ''Papamobile'' ile inananları selamlarken bir ara aracından inen Papa'nın, tekerlekli sandalyede bulunan engelli bir çocuğa özel ilgi gösterdiği yer alıyor.

    Bu sırada çocuğun sandalyesini iten bir rahibin Papa'ya bir şeyler söylediği ve Franciscus'un yüz ifadesinin değiştiği görüntüye yansıyor. Ellerini çocuğun başına götüren Papa, bir süre bu pozisyonda durarak, dua okuyor.

    Görüntülerin yayımlanmasından sonra İtalya'da, Papa Franciscus'un bu hareketinin şeytan çıkarma ritüeli olup olmadığı yönünde ciddi bir polemik başladı.

    Söz konusu iddiayı yalanlayan Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Papa'nın şeytan çıkartmadığını, acı çeken bir genç için o an dua ettiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow