hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali İsmail Korkmaz 3 kez dövülmüş!

    Ali İsmail Korkmaz 3 kez dövülmüş
    expand

    Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında 2 Haziran gecesi sivil giyimli kişiler tarafından sopalarla dövülen ve kaldırıldığı hastanede 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın olay gecesi aynı sokakta 3 kez dövüldüğü öne sürüldü.

    Eskişehir Barosu avukatlarından Ayşegül Kumaş'ın savcılığa sunduğu belgelere ve iddialarına göre, olayın meydana geldiği Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki Beşik Otel'in kamerası ve Harman Otel'in silinip jandarmada kurtarılan güvenlik kamerası görüntülerinin ikisinde de Ali İsmail Korkmaz bulunuyor.

    Ayşegül Kumaş'ın iddiasına göre her iki kameranın görüntülerindeki saatler gerçek zamanı yansıtmıyor. İki kamera arasında 18 dakika 7 saniye, gerçek zamanla da yaklaşık 1 saat 8 dakika fark var.

    İddiaya göre Ali İsmail Korkmaz Saat 23.57 sıralarında değil gece saat 01.05 sıralarında Sanayi Sokak'ta 3 kez dövülüyor. Ali İsmail Korkmaz'ın fırından otele doğru koşmasının ardından otel kamerasının açısına girdiği andaki 74 saniyelik görüntüler de dosyada bulunmuyor.

    İki görüntü yan yana getirildi

    Avukat Ayşegül Kumaş, hem otelin hem de fırının kamera görüntülerini bir araya getirerek incelediklerini söyledi.

    Daha önce Beşik Otel'in güvenlik kamerasının yayınlanan görüntülerinde bir kişinin dövüldüğünü anlatan Kumaş, burada Ali İsmail Korkmaz'ın sokağa girer girmez dövüldüğünü ve yere düştüğünü belirlediklerini söyledi.

    Avukat Kumaş'ın iddiasına göre olay gecesi Ali İsmail Korkmaz'ın polisten kaçarken girdiği Sanayi Sokak'ta ilk olarak sokak girişinde dövülüyor, Beşik Otel'in yanına geldiğinde yere düşüyor.

    Ali İsmail Korkmaz fırının önünde polis ve fırın sahibi ile yanındakilerin saldırısına uğruyor. Burada dövülen ve tekmelenen Korkmaz, tekrar otele doğru kaçarken de saldırıya uğruyor.

    İddialar

    Ayşegül Kumaş savcılığa ilettiği belge ve görüntülerle ilgili şu iddialarda bulundu:
    "Beşik Otel'in 00:15:44 ve devamında TEM polisi H.E.'nin kovaladığı ve dövdüğü görülmektedir. H.E. hakkında adli kontrol, tutuklama uygulanmamıştır. Harman Fırın'dan Ali İsmail'in çıkışı Beşik Otel yönünedir, koştuğu zamanı da eklersek her halükarda Beşik Otel'in kameralarından geçişi kayıp olan 74 saniyeye denk gelmektedir. O 74 saniye içerisinde tanığın anlatımına göre, sokaktan çıkmak isteyen Ali İsmail'i orada da darp ettiler. O sırada orada en az 3 TEM polisi vardı. Böylece, 3 kez darp edilerek sokaktan çıkmıştır. 1 saatten fazla orada arabaların arkasında saklanan en az 10 TEM polisi varken, amirlerinin ifadelerinin dahi alınmamış olması, dosyayı 1 polisi tutuklayarak kapamaya çalıştıklarını gösteriyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow