hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "2004'te MGK kararı yok hükmünde kabul edildi"

    2004te MGK kararı yok hükmünde kabul edildi
    expand

    2004 yılı ağustos ayı MGK'sında Fethullah Gülen hareketini bitirme planı imzalandı. Taraf gazetesinde MGK kararı belgesiyle yayınlanan o iddiaya Başbakan'ın baş danışmanı Yalçın Akdoğan Twitter'dan yanıt verdi. Akdoğan, "2004'teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiçbir Bakanlar Kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır" dedi.

    CNN TÜRK'e konuşan hükümet kaynakları da, 2004 yılında Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı dönemindeki MGK'larda bu tip kararların gündeme geldiğini ama hiçbirinin uygulanmadığını belirtti.

    Kaynaklar 28 Şubat MGK'sındaki kararların, yönetmelik ve genelgelerle hayata geçirildiğini hatırlatttı, "MGK tavsiye kararı alır. O kararı uygulayıp uygulamamak hükümetin elinde, hükümet 2004 MGK'larına dair hiçbir idari işlem yapmamıştır. Bir anlamda tavsiye kararları çöpe atıldı" dedi.

    Hükümet kaynakları, haberin dershane tartışması sürecinde yayınlanmasına da tepki gösterdi, "Neden 9 yıl sonra bu belge ortaya çıktı. Hükümet 9 yıldır hiçbir adım atmadı" dediler.

    Dönemin Başbakan Yardımcısı ve MGK üyesi Cemil Çiçek ise "Tek başına benim imzam yoktur. Haberi okumadım. Haber ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum" açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow