hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sadri Alışık Tiyatrosu'nda yeni sezon

    Sadri Alışık Tiyatrosunda yeni sezon
    expand

    Senelerdir "repertuvar tiyatrosu" anlayışıyla sanatseverlerle buluşmayı gelenek haline getiren Sadri Alışık Tiyatro'nun 2013-2014 sezon repertuvarı belli oldu.

    Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Birol Güven'in aynı adlı kitabından uyarlanan Levent Ülgen ve Goncagül Sunar'ın rol aldığı "Yatak Odası Diyalogları" ile Çolpan İlhan, Ahmet Uz ve Begüm Birgören'in başrollerini paylaştığı "Sonbaharı Beklerken" oyunları bu sezon da seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

    Sadri Alışık Tiyatrosu yeni sezonda SAKM Birim Sahne bünyesinde Bertolt Brecht'in en önemli eserlerinden ''Kafkas Tebeşir Dairesi'' oyununu Barış Erdenk'in yönetmenliğinde sahneleyecek.

    Songül Öden ve Cezmi Baskın'ın başrollerini oynadıkları, ''Kafkas Tebeşir Dairesi'' adlı müzikli danslı oyun kasım ayında prömiyer yapacak.

    Ayrıca Türkiye'nin önemli yazarlarından Behiç Ak'ın yazdığı "Ayrılık" oyunu Gökçer Genç'in yönetmenliğinde Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından seyirciyle buluşacak.

    Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden Dinçer Sümer'in ''Eski Fotoğraflar'' oyunu Galip Erdal'ın yönetmenliğinde yeni sezon repertuvarında yer alan bir diğer oyun olacak.

    Ayrıca Alman yazar David Gieselmann'ın "Bay Kolpert" isimli oyunu da Sadri Alışık Tiyatrosu'nda yeni sezonda sahnelerdeki yerini alacak.

    Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliği ile gerçekleşen ve 5 sezondur Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan "La Fonten Orman Mahkemesi'nde" çocuk oyunu yeni sezonda Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki çocuklarla buluşmaya hazırlanırken, "Mucizeler Sirki Sisler Ülkesinde" çocuk oyunu Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu bünyesinde sahnelenmeye devam edecek.
     
    SAKM OYUN PROGRAMI:

    Yatak Odası Diyalogları

    Yazan: Birol Güven
    Yönetmen: Galip Erdal
    Oyuncular: Levent Ülgen, Göncagül Sunar

    Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen Birol Güven'in aynı adlı kitabından tiyatroya uyarlanan "Yatak Odası Diyalogları"nda Goncagül Sunar ve Levent Ülgen karı-kocayı canlandırıyorlar. Sahnelendiği andan itibaren çok konuşulan ve inanılmaz bir ilgi gören oyun, evli çiftlerin monotonlaşmış özel hayat  diyaloglarını ele alıyor.

    28 Eylül Kozzy Kültür Merkezi Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Sahnesi 20.30,
    12 Ekim Kozzy Kültür Merkezi Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Sahnesi 20.30
     
    Kafkas Tebeşir Dairesi

    Yazan: Bertolt Brecht
    Yönetmen: Barış Erdenk
    Oyuncular: Songül Öden, Cezmi Baskın, Serhat Yiğit, Ercüment Acar, Göker Ersivir, İlknur Güneş, Işıl Keskin, Yiğit Pakmen, Onur Bilge, Ece Müderrisoğlu, Utku Demirkaya

    Prömiyerini Kasım ayında yapacak olan "Kafkas Tebeşir Dairesi" oyununu Bertolt Brecht kaleme almış. Provaları devam eden oyunda 12 kişilik dev oyuncu kadrosu ve beş kişilik orkestrasıyla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor.

    Dünyanın her yeri için geçerli olan insanlık temasını işleyen oyunda, din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden dünya insanına seçenek yaşama biçimi sunuyor ve bir insanlık mücadelesinin iç yüzüne iniyor. Evrensel bir nitelik taşıyan; iyilik, dürüstlük, özveri, mülkiyet gibi "insanlık değerlerinin", çok farklı karşılıklar bulabildiği bir "masal"dan hareket eden "Kafkas Tebeşir Dairesi" müzikli oyunu hem şarkıları hem dansları hemde hikayesiyle yeni sezonun en iddialı oyunu olmaya hazırlanıyor.
     
    Sonbahar'ı Beklerken

    Yazan: Gökhan Erarslan
    Yönetmen: Naşit Özcan
    Oyuncular: Çolpan İlhan, Ahmet Uz, Begüm Birgören, Tansu Taşanlar, Aytaç Öztuna, Kevork Türker, Nami Esatgil, Hasan Erdem Hüseyin, Şener Vurkaya, Eylem Öden, Özgür Avşar, Bulut Özdemiroğlu, Selin Altıntaş, İnci Ultay

    "Sonbaharı Beklerken", kişiyi kendisine ve çevresine yabancılaştıran çağın en baş edilemez hastalığı Alzheimerı konu alıyor. Ayrıca aşk ve bağlılık üzerine de çok önemli mesajlar da veren oyunda, son yıllarında Alzheimer hastalığıyla baş eden bu çiftin aralarında geçen trajikomik hikayesi anlatılıyor.

    Her şeye sahip olan ve Çolpan İlhan'ın canlandırğığı yenilikçi yazar Iris Murdoch'un hikayesi. Bir gün Iris, hafızası dahil her şeyini kaybeder. Bir şey hariç... Kocasına olan aşkı. Alzhemier hastalığına yakalanan Iris Murcdoch'ın en büyük destekçisi ise kocası John Bayley'in (Ahmet Uz) aşkı ve bağlılığı olacaktır.

    Üç sezondur devam eden oyun bu sezon da Türkiye'nin çeşitli illerinde izleyicisi ile buluşacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow