hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Başkanı kim oldu? ABD seçimi kim kazandı, yeni başkan kim oldu?

    ABD Başkanı kim oldu ABD seçimi kim kazandı, yeni başkan kim oldu
    expand

    ABD 2020 Başkanlık seçimleri sonrasında “ABD Başkanı kim oldu?” sorusu yanıt bulmuş olacak. Oy sayımları devam ederken delegelerde Biden’ın önde olması dikkat çekiyor. Her iki adaydan da peş peşe gelen “biz kazandık” açıklaması ise oranların birbirine oldukça yakın olduğunu gösteriyor. Peki, ABD seçimini kim kazandı, Amerika’nın yeni başkanı kim oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oy sayımının devam ettiği ABD’de resmi sonuçlar gelmeye devam ediyor. Şimdiye kadar kesinleşen eyaletlerden gelen son dakika bilgilerine göre Trump 213, Biden ise 238 delegeye ulaştı. Adayların başkan seçilebilmesi için 270 delegeye sahip olması gerekiyor.

    ABD BAŞKANI KİM OLDU?

    Dünyanın yanıtını merak ettiği soru CNN TÜRK ekranlarında canlı yayında dakika dakika paylaşılacak. Adayların oy oranları hangi eyaletten ne kadar yüzdeye sahip olduğu ve kalan sandıklar canlı yayında değerlendirilmeye devam ediyor. Sonuçların son eyalete kalması durumunda yarın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

    ABD SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    2020 ABD SEÇİMLERİ CANLI İZLE

    ABD seçim sonuçları ile ilgili son dakikalar gelmeye devam ediyor. ABD halkı, ülkenin 59. başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti. 59. başkanlık seçimleri için ABD'de Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Joe Biden yarışıyor. İki aşamalı seçimde, 538 delege bulunan Seçici Kurul’dan yarıdan bir fazla olan 270 oyu alan aday ABD Başkanı olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de kritik eyaletler arasında yer alan Arizona'yı Joe Biden'ın kazandığı belirtiliyor. ABD Başkanı Trump, basın toplantısında Arizona'yı kazandığını öne sürmüştü. Arizona'yı alan aday, 11 delegeyi de elde etmiş oluyor. Öte yandan, Arizona 1948'den bu yana ilk kez bir Demokrat aday tarafından kazanılıyor.

    Seçimin en kritik eyaletlerinden Florida'da oyların yüzde 98'i sayıldı. Buna göre; Trump yüzde 51.3'le 29 delegeyi hanesine yazdırmak üzere. 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow