hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olacak? (2020 ABD Başkanlık seçimleri)

    ABD seçim sonuçları ne zaman, saat kaçta belli olacak (2020 ABD Başkanlık seçimleri)
    expand

    2020 ABD Başkanlık seçimleri Trump ve Biden’ın adaylığında gerçekleştiriliyor. Yeni başkanını belirleyecek olan ABD’de erken oy kullanımında bu yıl rekor yaşandı. Peki, ABD seçimleri ne zaman yapılacak, anketlerde kim önde?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni başkanını belirleyecek olan ABD’de adaylar eyaletleri dolaşmaya devam ediyor. Seçime saatler kala kritik bölgelerde seçmenlerle buluşan Trump ve Biden oy toplamak için çalışmalarını sürdürüyor.

    2020 ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

    Trump ve Biden’ın başkan olmak için mücadele ettiği ABD’de seçimler 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilecek. Dünyanın gözünü çevirdiği seçimlerde posta ile kullanılan oyların da fazla olması nedeniyle sonuçların açıklamasının 1 güne yakın sürebileceği tahmin ediliyor.

    ABD SEÇİMLERİ ANKETLERDE KİM ÖNDE? TRUMP MI, BİDEN MI?

    ABD'de 59. Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala anketlere göre Demokrat Joe Biden, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın 7,2 puan önünde.

    Ülke genelinde yapılan hemen tüm anketleri derleyen "Real Clear Politics" adlı siyasi analiz sitesine göre son anketlerde Biden, Trump karşısındaki üstünlüğünü koruyor.

    Kritik eyaletlerdeki son anketlerde de Biden, Trump'ın birkaç puanla da olsa önünde gözüküyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anketlere göre seçimlerin en kritik eyaletlerinden Florida'da kafa kafaya yarışan iki adaydan Biden, rakibinden 0,7 puan önde seyrederken, Pennsylvania'da da 4 puanlık bir farkla Trump'ı geride bırakıyor.

    Biden'ın Michigan'da 6,2, Wisconsin'de 6, Kuzey Carolina'da 0,3 ve Arizona'da 1,1 puanla Trump'a üstünlük sağladığı gözüküyor.

    Ancak 6 kritik eyaletin tamamındaki anketlerde Trump'ın birkaç hafta öncesine kıyasla Biden'la arasındaki farkı gözle görülür biçimde azaltması dikkat çekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow