hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: ABD seçimlerinde kim önde? Amerika seçimlerinde anketlere göre Biden mı Trump mı önde?

    Son dakika: ABD seçimlerinde kim önde Amerika seçimlerinde anketlere göre Biden mı Trump mı önde
    expand

    ABD Başkanlık seçimi için oy verme işlemleri başlıyor. Birçok insan ABD seçimlerinin sonuçlarını merak ediyor. Amerika seçimlerinin etkileri ekonomik olarak tüm dünyada merak konusu. Peki ama yapılan son anketlere göre Joe Biden ve Donald Trump hangisi önde? Joe Biden ve Donald Trump seçim yarışında oy kullanma işlemi başladı. Peki ama Amerika 2020 Başkanlık seçimlerinde kim önde?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD seçimlerinden hangi adayın önde olduğu merak ediliyor. Tüm dünya Amerika seçimlerinin sonucunu merak ediyor. Yapılan anketlere göre Biden ve Trump arasında az bir oy farkı olacağı tahmin ediliyor. Peki ama anketlere göre kim önde?

    ABD seçimlerinde kim önde?

    Ülkede ulusal bazda yapılan tüm önemli anketleri derleyen analiz sitesi Real Clear Politics'e göre, ulusal çaptaki anketlerde, Biden, Trump'ın yaklaşık 6,5 puan önünde görünüyor.

    Buna karşın, analistler Trump'ın seçimin kaderini belirleyecek 6 kritik eyaletin 4'ünde Biden ile yarışı başa baş götürdüğüne işaret ederek, Trump'ın da hala seçimleri kazanma şansının olduğunu belirtiyor.

    Son anketlere göre Biden, kritik eyaletlerden Florida'da 1,7, Pennsylvania'da 2,5, Michigan'da 4,8, Wisconsin'de 6,6 ve Arizona'da ise 0,5 puan Trump'ın önünde seyrediyor. Bir diğer kritik eyalet olan Kuzey Carolina'da ise Trump'ın Biden'a 0,5 puan üstünlüğü bulunuyor.

    Amerika seçimlerinde Trump mı Biden mı önde? 

    ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri için 2016'da Trump'ın zaferini tahmin eden Trafalgar Grup isimli anket şirketi, yine önemli eyaletlerde önde olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de yakın dönemin en kritik başkanlık seçimlerinin başlamasına saatler kala, gözler anketlere ve bu anketlerin güvenilirliğine çevrildi.

    2016'da tüm anket şirketleri dönemin Demokrat adayı Hillary Clinton'ın zaferine kesin gözüyle bakarken, Trump'ın kazanacağını söyleyen ve tahmini tutan Trafalgar Grubu, 2020 seçileri için yeni bir anket yayımladı.

    Ankette, yapılan genel anketlerin aksine Trump'ın özellikle kritik eyaletlerde önde olduğu vurgulanarak, seçimlerden zaferle çıkma şansının olduğu belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow