hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sektör Yapı Fuarı’nda buluşuyor

    Sponsorlu
    Sektör Yapı Fuarı’nda buluşuyor
    expand

    Balkanlar, Bağımsız Devlet Topluluğu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgedeki en büyük, dünyada ise sektörde en büyük 5 fuardan biri olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17 Nisan’da 46. kez kapılarını açıyor. ICA Events tarafından düzenlenecek fuar; bu yıl da güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş olanakları, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedefliyor. İhracat kaleminde önemli paya sahip fuara, 55 bin ziyaretçi bekleniyor.

    Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Binlerce uluslararası yatırımcı ve satın almacıyı, yerli iş ortakları ile biraraya getirecek, 55 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda; 4 gün boyunca 50’den fazla konuşmacının katılımıyla gerçekleşecek 25 etkinlikte sektöre yön verecek konular ele alınacak.

    Sektör Yapı Fuarı’nda buluşuyor

    Her yıl düzenlenen “VIP Alım Heyeti Programı” ile 70’ten fazla ülkeden 400’ün üzerinde yabancı satın almacıya ev sahipliği yapacak, 10.000’den fazla uluslararası profesyonel alıcının beklendiği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya ve Polonya’nın pavilyon olarak yer aldığı fuar; İtalya, Almanya, Rusya, Litvanya, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Polonya, Avusturya ve Çin’den katılımcıları ağırlayacak.

    Etki alanı ile Türkiye sınırlarını aşan, Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika'dan alıcıları cezbeden fuarın, 45 yıldır ülke ekonomisine yadsınamaz bir katkı sağladığını ve sektörün gidişatına yön verdiğini açıklayan Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, “700 milyon Euro’luk bir iş hacmi hedefine sahip olduğumuz ve 55 bin ziyaretçi beklediğimiz Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, ihracat kaleminde önemli paya sahip. Fuar, hem yerel hem de yabancı katılımcılar için alıcılara, karar vericilere ve kanaat önderlerinden oluşan oldukça hedefli bir kitleye ulaşmayı sağlayan ana bir platform görevi görüyor” diye konuştu.

    Sektör Yapı Fuarı’nda buluşuyor

    Aydınlatma ve Elektrik, Bina içi Tasarım ve Dekorasyon, Boyalar ve Bitirme, Banyo-Mutfak Havuz ve Spa, Cephe ve Çatı, Çevre Düzenleme ve Kentsel Tasarım, Kapı-Geçiş Aktarım ve Bina Otomasyon Sistemleri, Isıtma – Havalandırma – İklimlendirme, Su Teknolojileri ve Enerji, Makine Ekipman ve Bilişim, Mermer – Seramik ve Doğal Taş, Nalburiye ve El Aletleri, Pencere ve Profil Sistemleri, Yapı Kimyasalları ve Yalıtım, Yapı Malzemeleri ve Yapım Sistemleri, Yangın ve İş Güvenliği, Zemin Kaplamaları ve Döşeme Sistemleri ürünleri fuarda sergilenecek ürün grupları arasında yer alıyor.

    Fuarda 4 gün boyunca sektöre yön verecek konular farklı temalar altında ele alınacak. 17 Nisan’da “Kutunun Dışında” teması ile inşaat sektörüne dair sıra dışı fikirler ve yenilikçi malzemeler gündeme taşınacak. 18 Nisan’da “Tasarla Türet, Yapay Zeka ile Üret!” teması ile tasarımın evrimi, teknoloji ve yapay zeka ile ilgili yenilikler ele alınacak.

    Sektör Yapı Fuarı’nda buluşuyor

    19 Nisan’da “Yeşilin Ötesinde” oturumu ile çevre dostu uygulamalar, topluma duyarlı projeler, net sıfır hedefli uygulamalar, karbon ayak izini azaltan malzemeler ve sürdürülebilir mimari çözümler gündeme gelecek. 20 Nisan’da “Mimari İletişimin DNA’sı” söyleşilerinde yapı sektöründe iletişim ve pazarlama alanlarına odaklanılarak, sosyal medyada mimarlara ulaşmanın kodları, yeni dünya düzeninde işverenlerle kontakt kurmanın ipuçları ve piyasadaki rekabet stratejileri gibi dikkat çeken başlıklar ele alınacak.

    Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da, Yapı Master Class ile mimarlar eşliğinde etkileşimli bir fuar deneyimi sunulurken Yapı Tech Garage'da ise yeni girişimciler inovatif ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Fuar kapsamında Altın Mıknatıs "Stant Tasarımı Ödülleri" ile markalar ve ürünlerini sürdürülebilir ve yenilikçi bir şekilde tanıtan katılımcılar da ödüllendirilecek. Fuarda bu yıl, katılımcı firmaların etkileşimini artırmak için İKSD ve ICA Build Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle, İskele Kalıp firmalarına özel bir salon oluşturuluyor. İskele-Kalıp Sanayicileri Derneği üye firmalarının da yer alacağı bu özel salonda, katılımcılar ürünlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı bulacak.

    Sektör Yapı Fuarı’nda buluşuyor

    Fuar deneyiminizi zenginleştirmek, sektöre yön veren mimar ve uzmanlar ile tanışmak, bilgi ve ilham almak için davetlisiniz! Fuar programını takviminize şimdiden kaydedin.

    ilandır

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow