hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 DGS tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM’den DGS-Tablo uyarıları

    2017 DGS tercihleri ne zaman başlıyor ÖSYM’den DGS-Tablo uyarıları
    expand

    2017 DGS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? DGS tercihlerinin başlamasına yakın bir süre kala ÖSYM’den önemli açıklamalar geldi. 6 Eylül’de açıklanan sonuçlarının ardından önlisans mezunları gerek başvuruları gerek 2017 DGS tercih kılavuzunun yayımlanmasını beklerken, bu sene dört yıllık bölümlere girecek olanlar burs başvurusu yapabilecek mi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 6 Eylül 2017’de Dikey Geçiş Sınavı’nın sonuçlarını “sonuç sayfası”nda paylaştı. Sınava başvuran kişi sayısı 355 bin 645, sınava giren kişi sayısı 325 bin 525 olarak belirlendi. Standart sapma en çok sözel bölümde görüldü: 13,586.  Bir aydan fazla bir süre sonuçlarının açıklanmasını bekleyen önlisans mezunları, sonuçların yayınlanmasının ardından dört yıllık üniversite tercih başvurularının ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Sınav merkezi başvuruları bu hafta içerisinde başlatılması bekleniliyor. Sınav başvuruları ÖSYM’nin AİS sayfasında yapılırken; kılavuz, sınav merkezinin “doküman” sayfasında yayımlanacak. Gerek başvuru linkleri gerek kılavuz haber içeriğimizde yer alacaktır.

    Başvuru sayfasına gitmek için tıklayınız

    Başvuru yapılırken öncelik olarak nelere dikkat etmek gerekiyor?

    Sonuçların ardından önlisans mezunları için 2 tablo ön planda olacak. Tablo 1 ve Tablo 2

    Sınav merkezi öncelikle önlisans mezunlarının Tablo 2’yi incelemeleri gerektiğini duyurdu. Kurum, Tablo 2’de “ön”lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği” açıklamasında bulundu. Aday bunların haricinde kendi alanı dışında başvuru yaptığında sınav merkezi tarafından başvurusu geçersiz olacak.

    Tablo 2 incelendikten sonra en çok dikkat edilen konu Tablo 1 olacak. Tablo 1’de üniversitelerin istediği koşul ve açıklamalar bulunmaktadır. Koşul ve açıklamalara bakılmaksızın başvuru yapıldığında aday şartları yerine getiremiyorsa, başvurusu kabul edilmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nazik Kösegil’in tablolara dair önemli açıklamaları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow