hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Anneler Günü ne zaman, hangi güne denk geliyor?

    2018 Anneler Günü ne zaman, hangi güne denk geliyor
    expand

    Anneler Günü hangi gün merak ediliyor. Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü heyecanla bekleniyor. Bu özel günde insanlar kendileri için büyük önem taşıyan, ayrı bir değeri bulunan annelerine çeşitli sürprizler yapıyor ve bu anlamlı günde onları mutlu ediyor. Bu anlamlı günü kaçırmak ve unutmak istemeyenler, "2018 Anneler Günü ne zaman kutlanacak, hangi güne denk geliyor?" gibi sorulara yanıt bulmaya çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anneler Günü ne zaman merak konusu... Tüm ülkede heyecanla beklenen bu anlamlı gün için artık sayılı günler kaldı. Günlük hayatın rutinine kapılıp bu özel günü unutmak yahut unutmak istemeyen vatandaşlar bir yandan Anneler Günü tarihini araştırırken, diğer yandan bu değerli gün öncesinde hazırlıklarını yapıyorlar. Kimileri hediyelerini alırken, kimileri güzel bir söz ile onları mutlu etmek istiyor. Anneler Günü tüm ülkelerde kutlansa da tarihi ülkelere göre farklılık gösterebiliyor. Ülkemizde ise bu gün her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanıyor.

    Anneler Günü sözleri burada

    Anneler Günü hangi güne denk geliyor?

    Daha önce de belirttiğimiz gibi Anneler Günü ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında pazar günü kutlanıyor.Buna göre bu yıl Anneler Günü 13 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

    Anneler Günü farklı tarihlerde kutlansa da Türkiye ile aynı tarihte kutlayan ülkelerin sayısı da bir hayli fazla. ABD, Anguilla, Aruba, Avustralya, Avusturya, Bahamalar, Bangladeş, Barbados, Belçika, Belize, Bermuda, Bonaire, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Kanada, Şili, Çin, Tayvan, Kolombiya, Hırvatistan, Küba, Curaçao, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ekvador, Estonya, Finlandiya, Almanya, Gana, Yunanistan, Grenada, Honduras, Hong Kong, İzlanda, Hindistan, İtalya, Jamaika, Japonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Letonya, Malta, Malezya, Myanmar, Hollanda, Yeni Zelanda, Pakistan, Peru, Filipinler, Porto Riko, Slovakya, Güney Afrika, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Sint Maarten, Singapur, Surinam, İsviçre, Rusya Federasyonu, Trinidad ve Tobago, Ukrayna, Uruguay, Venezuela ve Zimbabve'de de Anneler Günü her yılın Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?

    Günümüzde en anlamlı günlerden biri olarak görülen Anneler Günü geleneği aslında oldukça eski tarihlere kadar dayanmaktadır. Antik Yunan'da benzer kutlamalar Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olarak kabul edilen Rhea'nın onuruna düzenlenir, ilkbaharda kutlamalar yapılırdı. Antik Romalılar ise Hz. İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinde ana tanrıça Kibele'nin onuruna kutlamalar, festivaller düzenliyordu.

    Modern kutlamalar ise 1908'de ABD'de ortaya çıktı. Anna Javis'in annesini kaybetmesinin ardından 1908'de başlattığı anma günü 1914 tarihinde Kongre'nin onayıyla ABD çapında genişledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow