hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Mirac Kandili ne zaman? (Diyanet dini günler takvimi 2019)

    2019 Mirac Kandili ne zaman (Diyanet dini günler takvimi 2019)
    expand

    Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 dini günler takvimi içerisinde Mirac Kandili’nin ne zaman idrak edileceğini paylaştı. Üç ayların geçtiğimiz günlerde başlamasının ardından kandile kadar devam edecek süreçte ibadetlerini yerine getirmek isteyen kişiler tarihleri araştırmaya devam ediyor. Peki, bu yıl Mirac Kandili hangi tarihe denk geliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mirac Kandili 2019 yılında 2 Nisan Salı gününe denk geliyor. Recep ayının 26. günü idrak edilecek olan kandilde binlerce Müslüman camilere akın edecek. Peki, Müslümanlar için Mirac Kandili’nin önemi nedir?

    Peygamberin Mirac’a yükseldiği kutsal günle ilgili Diyanet’ten yapılan açıklamalar şöyle; Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir.

    Bu gece, Kur’an-ı Kerimde; “ Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” şeklinde beyan edilmektedir.

    Yeryüzünün iki mübarek mabedi olan, Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan göklere uzanan bu kutlu yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİYANET 2019 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow