hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 UNESCO ne yılı ilan edildi? Tarihi isimler bir kez daha anılmıştı

    2021 UNESCO ne yılı ilan edildi Tarihi isimler bir kez daha anılmıştı
    expand

    UNESCO her yıl önemli kişi ya da olayları o yıla adını vererek anıyor. 2021 yılında da tarihimizde önemli bir yere sahip olan isimler bu yıla adını vermişti. Peki, 2021 UNESCO ne yılı ilan edildi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UNESCO tarafından alınan kararlar her yıl önemli şahsiyet ya da olayları anmak için o yıla özel bir isim veriliyor. Geçtiğimiz yıl da tarihimizde 3 önemli isim bu şekilde anıldı.

    2021 UNESCO NE YILI İLAN EDİLDİ?

    UNESCO’dan yapılan açıklama şöyle; Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri ile 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”, “Hacı Bektaş Veli Yılı ve “ Ahi Evran Yılı” olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde ulusal ve uluslararası etkinliklerle anılması kararlaştırılmıştır.

    UNESCO 40. Genel Konferans kararıyla 2021 yılı için ülkemizin önerisi Azerbaycan, İran İslam Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Romanya’nın desteğiyle Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü; Azerbaycan,  Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya ve Özbekistan’ın desteğiyle Yunus Emre’nin Vefatının 700. Yıl Dönümü; Kuzey Makedonya ve Romanya’nın desteğiyle İran ve Azerbaycan ile ortak dosya olarak Ahi Evran’ın Doğumunun 850. Yıl Dönümü UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri Programına alınmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran 2021 yılında UNESCO ile ilişkili olarak tüm dünyada ve Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı himayelerinde güçlü bir şekilde anılacaktır.

    Dolayısıyla 2021 yılı Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran Yılı olarak ilan edilmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow