Ankara bayram namazı saati belli oldu! İşte, 2017 Kurban Bayramı namazı vakitleri

Ankara imsak vakti 1 Eylül günü Kurban Bayramı namazını kılmak isteyen kişilerin Diyanet’ten gelen açıklamalara yönelmesine neden oldu. Bu yıl bayram için belirlenen sürecin başlamasını bekleyen kişiler namaz sonrası kurban kesim işlemlerine başlayacak. Peki, Ankara’da bayram namazı ne zaman kılınacak ve kurbanlık hayvan bulamayan ancak kurban kesmek isteyen kişiler ne yapacak?
2017 bayram namazı saatleri Ankara’da da bayramın başlangıcını müjdeleyen imsak vaktinde namaz kılmak isteyen kişilerin ilgi odağı oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ankara’da 1 Eylül 2017 Cuma günü namaz vakti 06:56 olarak belirlendi. İşte, kurban bayramında dikkat edilmesi gereken hususlar ve kurumların bağış bedelleri…
İL İL 2017 KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ…
Kurban Bayramı’nda hayvan kesmek isteyen kişilerin en merak ettiği konulardan biri de bayramda havanın nasıl olacağı oldu. İşte, CNN TÜRK meteoroloji editörü tarafından yapılan bayramdaki hava tahminleri…
VAKIFLARIN 2017 KURBAN BAĞIŞ BEDELLERİ
Kurumlarda yapılan kurbanlık bağış fiyatları ile ilgili açıklamalar ise şöyle;
LÖSEV: 860 TL
Kızılay: Yurt içi 735 Yurt dışı 500 TL
Mehmetçik Vakfı: 890 TL (Kesim CD’si hizmeti mevcut)
Türkiye Diyanet Vakfı: Yurt içi: 850 TL Yurt dışı: 600 TL
İnsani Yardım Vakfı (İHH) 620 TL
KURBANLIK HAYVANLARIN DERİLERİ NASIL DEĞERLENDİRİLMELİ?
Kurbanın derisi, ihtiyaç sahiplerine veya hayır kurumlarına verilmelidir. Hz. Peygamber, veda haccında Hz. Ali’ye, kurban olarak kesilen develerinin başında durmasını ve bunların derileri ile sırtlarındaki çullarını sadaka olarak vermesini, kasap ücreti olarak bunlardan bir şey vermemesini emretmiştir. (Müslim, Hac, 348) Buna göre kurban derilerinin para karşılığında satılması, kurbanın kesimi veya bakımı için ücret olarak verilmesi uygun değildir.
2017 YILINDA KURBAN KESİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK NE ZAMAN BİTECEK?
Kurban kesimi, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Hanefilere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder. Şafiilere göre ise 4. günü de kurban kesilebilir. Kurban bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir.
KIZILAY’DAN KURBAN BAĞIŞLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ
Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, CNN TÜRK'e vekaletli kurban kesimi hakkında bilgi verdi. Kınık "Kurban bereketi yıl boyu sürsün sloganıyla bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Bu sene Türkiye dahil, 32 ülkede “vekaletli kurban kesimi” gerçekleştireceğiz. Tarım bakanımızla sözleşme yaptık. Maliyetlerimizi düşürdük, organizasyon giderlerimizi azaltmaya çalıştık. Yurt içi kurban fiyatımız geçen sene 740 lira iken, bu sene 735 Türk Lirası olarak belirledik. Yurt dışında ise hisse başı 500 Türk Lirası olarak belirlendi. 2017 senesinde yaklaşık 100 bin hisse kurban için hedefledik. Bu da 2 milyon insana yurt içinde ve yurt dışında ulaşma anlamına geliyor. Kızılay kurban modelimiz var. Modelimiz, Et ve Süt Kurumu ile beraber kesilmiş olan kurbanlar, raf ömrü 1.5 yıl olan 800 gramlık kavurma konservelerine dönüşüyor. Konserveler yıl boyunca, muhtaç olan insanların sofralarını şenlendiriyor. Kurban Bayramı’nın 4 günlük bereketi 365 güne yaymış oluyoruz.
Vekalet vermek için Kızılay’a en kolay ulaşma yolu internet adresimizdir. Sayfaya gelen, kurban sayfasını internet adresinde görecektir. 4 taksit kredi imkanı ile ödemeler yapılabiliyor." açıklamasında bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
L Tipi Cezaevi Nedir? Hangi Suçlular Yatar? L Tipi Cezaevi Hangi Suçları Kapsar?
E Tipi Cezaevi Nedir? Hangi Suçlular Yatar? E Tipi Cezaevi Hangi Suçları Kapsar?
F Tipi Cezaevi Nedir? Hangi Suçlular Yatar? F Tipi Cezaevi Hangi Suçları Kapsar?
T Tipi Cezaevi Nedir? Hangi Suçlular Yatar? T Tipi Cezaevi Hangi Suçları Kapsar?
2025 YILI RESMİ TATİLLER TAKVİMİ: Ramazan ve Kurban Bayramı Tarihleri Ne Zaman?