hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak hayvanlarının uyutulması ne demek? Hayvanların uyutulması ne anlama geliyor?

    Sokak hayvanlarının uyutulması ne demek Hayvanların uyutulması ne anlama geliyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Son dönemde tartışma konusu olan sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik adımlar sonrasında sürece ilişkin detaylar merak konusu olmuştu. Peki, sokak hayvanlarının uyutulması ne anlama geliyor? Hayvanların uyutulması ne demek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sokak hayvanlarının uyutulması, tıbbi veya yasal sebeplerle sokakta yaşayan hayvanların yaşamına son verilmesi anlamına geliyor. Normal şartlarda bu işlem genellikle veteriner hekimler tarafından, hayvanın acı çekmesini önlemek amacıyla uygulanıyor.

    Normal bir vakada hayvanın iyileşmesi mümkün olmayan ciddi bir hastalığı veya yaralanması varsa ve sürekli acı çekiyorsa, veteriner hekimler acı çekmesini önlemek amacıyla uyutma yoluna gidebiliyor.

    Yine bulaşıcı bir hastalık yayma ihtimali ya da saldırganlık nedeniyle insan hayatının tehlikeye girdiği durumlarda da bu işlem uygulanabiliyor.

    Kısacası hayvanın uyutulması yaşamına son verilmesi anlamına gelirken sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik alınan kararlar hayvan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılaşmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow