Yadsımak Ne Demek? TDK'ya Göre Yadsımak Kelime Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Günümüzde yaygın bir şekilde kullanılan yadsımak kelimesi var olan bir gerçeği yok saymak ile ilgili eylem ve fikirleri kapsayan bir durum olmaktadır. Yadsımak kelimesi inkar etmek yaptıklarını yapmadığını söylemek şeklinde de olmaktadır.
Yadsımak Ne Demektir?
Yadsımak bir yapılan bir eylemi yapmadığını söylemek, yaptığı tüm işleri inkar ederek yok saymak demektir. Yadsımak görmezden gelmek şeklinde de bulunabilen bir eylemdir. Yadsımak var olan işi inkar eden ve yok sayan bir durumdur.
Türk Dil Kurumuna Göre Yadsımak Kelime Anlamı Nedir?
Türk Dil kurumuna göre yadsımak kelime olarak yapılan bir işi inkar etmek ve işi yok saymak anlamına gelmektedir. Yadsımak kelimesi kullanımda yadsınamaz bir gerçektir şeklindeki gibi olumsuz kullanılarak olumlu cümle oluşturmayı sağlamaktadır.
Yadsımak Kelimesi Nasıl Kullanılır?
Yadsımak kelimesi bir konuyu inkar için kullanılmaktadır. Yadsımak kelimesinin yapılmış işi inkar şeklinde kullanılabildiği gibi yapılan bir hizmeti veya olanağı görmezden gelerek yok saymak şeklinde de kullanılmaktadır.
Yadsımak durumu tamamen bilinçli bir çabayla karşıdaki kişiyi veya olayı görmezden gelerek yapılan işi inkar etmek olarak yapılmaktadır. Yadsımak kelimelerinin karşılığında yapılan iş veya çaba kanıtlanarak yadsınan konu ele alınmalıdır.
Yadsımak kelimesi özellikle yazılı olarak kullanılan bir kelimedir. Yazılı yayınlarda ve eserlerde özellikle ispat edilebilmesi gereken durumlarda ortaya çıkmaktadır. Yadsımak kelimesinin tam karşılığı olan kelime inkar etmek olmaktadır. Zıt anlamlısı olan kelime ise kabul edilen ve inkar edilemeyen şeyler şeklindedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
L Tipi Cezaevi Nedir? Hangi Suçlular Yatar? L Tipi Cezaevi Hangi Suçları Kapsar?
E Tipi Cezaevi Nedir? Hangi Suçlular Yatar? E Tipi Cezaevi Hangi Suçları Kapsar?
F Tipi Cezaevi Nedir? Hangi Suçlular Yatar? F Tipi Cezaevi Hangi Suçları Kapsar?
T Tipi Cezaevi Nedir? Hangi Suçlular Yatar? T Tipi Cezaevi Hangi Suçları Kapsar?
2025 YILI RESMİ TATİLLER TAKVİMİ: Ramazan ve Kurban Bayramı Tarihleri Ne Zaman?