hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeyno Baran Bryza kimdir, kaç yaşında, nereli?

    Zeyno Baran Bryza kimdir, kaç yaşında, nereli
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    ABD’deki Hudson Enstitüsü eski Avrasya Politikaları Başkanı Zeyno Baran Bryza, şoförünün özel hayatına dair görüntülerle kendisine şantaj yapması ile gündemde yer alıyor. Zeyno Baran Bryza, şoförü Mevlüt Y. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Peki, Zeyno Baran Bryza kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir dönem Türkiye’nin siyasi gündemine damga vuran Zeyno Baran Bryza, şoför olayıyla yeniden gündeme geldi. İddiaya göre, Bryza'ya yanında çalışan şoförü Mevlüt Y. tarafından 9 Mart 2024 akşamı bir mesaj gönderildi. Mesajda, Bryza'nın özel hayatına ilişkin şoför Mevlüt Y. tarafından gizlice çekilen uygunsuz görüntüler içeren bir video bulunuyordu.

    Mevlüt Y., bu videonun silinmesi karşılığında Bryza'dan 300 bin dolar isteyerek şantajda bulundu. Panikleyen Bryza, Mevlüt Y.'nin mesajlarına cevap vermedi. Bunun üzerine sinirlenen Mevlüt Y., Bryza'nın Göktürk'teki evine izinsiz girdi. Korkan Bryza, durumu güvenlik ve avukatına bildirdi ve ardından polis merkezine giderek Mevlüt Y.'den şikayetçi oldu.

    Bryza'nın avukatları, suç duyurusu dilekçesinde, "Mevlüt Y.'nin amacının sadece para almak olmadığını, aynı zamanda gece yalnız olduğu bilinen bir kadının evine giderek özellikle ona şantaj yaparak cinsel dokunulmazlığına yönelik başka bir suç işlediğini" belirtti ve Mevlüt Y. hakkında şantaj, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından soruşturma başlatılmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeyno Baran Bryza kimdir, kaç yaşında, nereliZEYNO BARAN KİMDİR?

    Zeyno Baran 31 Ocak 1972’de doğdu. Gazeteci Ahmet Uran Baran’ın ve gazeteci Füsun Mutlu beraberliğinden olan Baran, ayrıca gazeteci Zafer Mutlu'nun da üvey kızıdır. Babası Ahmet Uran Baran, Hürriyet'in ilk Moskova ardından Atina temsilcisiydi. Annesi Füsun Arsan da Günaydın'da gazeteciydi. Ocak 2003'te, Hudson Enstitüsüne katıldığı Nisan 2006'ya kadar, Nixon Center'da Uluslararası Güvenlik ve Enerji Programı Direktörlüğü görevinde bulundu. İslami ideolojiler hakkında uzmandır.  Zeyno Baran Avusturya Lisesi’nden 1991′de mezun olduktan sonra ABD’nin en prestijli siyaset okullarından Stanford Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okudu. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza ile 23 Ağustos 2007 günü İstanbul'da evlendi.

    Zeyno Baran Bryza, ABD Washington merkezli Hudson Enstitüsü'nde Avrasya Politikaları başkanıydı ve Türkiye'nin siyasi gündemine etki eden konular üzerinde çalışıyordu. Dönemin ABD Başkanı George W. Bush ile dünya liderleriyle görüşen ve Amerikan Senatosu'nda sunumlar yapan bir uluslararası güvenlik uzmanı olan Bryza, aynı zamanda radikal İslamcı ideolojiler konusunda uzmandı. Kariyerinin son dönemlerinde Bryza, İstanbul'da bir Karmik Şifa ve Gelişim Merkezi açmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow