Çin'den Rusya'ya tarihi ziyaret

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin'in Ukrayna savaşında Rusya'ya destek verdiği tartışmaları sürerken, 4 günlük bir ziyaret için başkent Moskova'ya geldi.
Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'ya destek iddialarını kabul etmeyen Çin'den Rusya'ya dikkat çeken bir ziyaret geldi. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, başta Rusya-Ukrayna savaşı olmak üzere bölgesel ve güvenlik konularını ele almak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Çinli Bakan, 4 günlük Moskova ziyareti kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelecek. Ana gündem maddesinin Ukrayna olacağı görüşmede ayrıca NATO'nun genişlemesi, Asya-Pasifik bölgesindeki altyapı konularının ele alınması bekleniyor.
Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin hakkında çıkardığı tutuklama kararı bulunan Putin'in Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşebileceği kaydedilmiş ancak zamanı açıklanmamıştı.
ÇİN'İN SAVAŞTA RUSYA'YI DESTEKLEDİĞİ İDDİASI
ABD, Rusya-Ukrayna savaşında Çin'i, savaşın başından bu yana Rusya'ya ekonomik ve teknolojik olarak destek vermekle suçlamıştı. ABD istihbaratı, Temmuz ayında yayınladığı raporda, "Pekin yönetimi, Rusya için batı yaptırımları ve ihracat kontrollerinin etkisini azaltan çeşitli ekonomik destek mekanizmaları arayışında" ifadelerine yer vermişti. Çin ise bu tür iddiaları reddederek, savaşta "objektif" olduğunu savunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!