hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanı açıkladı: 'Ukrayna, Rusya ile ilişkisini kesti'

    Dışişleri Bakanı açıkladı: Ukrayna, Rusya ile ilişkisini kesti
    expand
    KAYNAKİHA

    Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı harekatın ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, “Ukrayna, Rusya Federasyonu ile diplomatik ilişkilerini kesti. Tüm ortaklarımızı da aynı şeyi yapmaya davet ediyorum” dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya’nın Ukrayna topraklarına bu sabah saatlerinde başlattığı harekatın ardından Rus birlikleri, Odessa, Kiev, Harkov başta olmak üzere tüm ülke genelinde askerleri noktaları vurdu.

    Ukraynalı yetkililer tarafından 40 Ukrayna askeri ve 10 sivilin hayatını kaybettiğinin bildirilmesinin ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Ukrayna, Rusya ile ilişkisini kesti. Tüm ortaklarımızı da aynı şeyi yapmaya davet ediyorum. Bu somut adımla, Ukrayna ile birlikte, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en cesur silahlı saldırı eylemini reddettiğinizi gösterin” açıklamasını yaptı.

     

    AB VE NATO'DAN UKRAYNA MESAJI: RUSYA'DAN HESAP SORACAĞIZ

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen Ukrayna-Rusya gerilimine yönelik canlı yayında yaşanan son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, yarın çevrim içi NATO zirvesi olacağını açıkladı. Michel ise "Avrupa Birliği olarak birlik içindeyiz, kararlıyız ve güçlüyüz. Rusya'dan hesap soracağız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow