Rusya yanlısı ayrılıkçılardan flaş açıklama

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rusya'nın desteklediği ayrılıkçılar, Ukrayna ordusuna karşı savaşı yoğunlaştıracaklarını söyledi.
Donetsk bölgesinin bir kısmında tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin lideri Denis Puşilin, bölgedeki durum nedeniyle sivillerin zor durumda olması nedeniyle operasyonlarını "yoğunlaştıracaklarını" belirtti.
Doğuda ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Luhansk bölgelerinde çatışmalar 2014'ten beri devam ediyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgalini başlatmadan hemen önce Donetsk ve Luhansk bölgelerini bağımsız devletler olarak tanımıştı.
"DONBAS, II. DÜNYA SAVAŞI GİBİ OLACAK"
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın doğusundaki son durumu değerlendirirken, “Bize ya şimdi yardım edersiniz ya da tüm yardımlar için geç kalmış olursunuz. Haftalardan değil, günlerden bahsediyorum. Rusya birlikleri Donbass’ta toplanmadan önce ihtiyacımız olan hava savunma sistemleri, mühimmat, zırhlı araçlar ve jetler olmazsa çok daha fazla insan hayatını kaybedecek.” ifadelerini kullanmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kritik temas öncesi Trump’tan Çin’e tarife mesajı: İndirim sinyali geldi, rakam açıkladı!
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?
Altından Daha Değerli: Çin Getirdi, İngiltere'ye Gönderildi! Yarım Asır Sonra 'Bir İlk' Olma Özelliği Taşıyor...
Yeni Papa belli oldu: İsim tercihi ‘tesadüf değil’…