Bakan Şimşek AIIB yıllık toplantısına katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın yıllık toplantısına katıldı, AIIB Başkanı ve Maliye Bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şöyle;
Kuruluşundan bu yana üyelerine toplamda 43,6 milyar Dolar finansman sağlayan, kurucu üyesi olduğumuz Asya Altyapı Yatırım Bankasının (AIIB) yıllık toplantısına katıldık. Türkiye, AIIB’den 4 milyar dolar finansman sağlayarak bu imkandan en fazla yararlanan ikinci ülke konumundadır. AIIB Başkanı ve Maliye Bakanları ile ikili görüşmeler yapma fırsatı bulduk.
Bu yılki toplantının teması olan “Sustainable Growth in a Challenging World” “Zorlu Bir Dünyada Sürdürülebilir Büyüme” konusunda, ülkemizde attığımız adımlar ve çok taraflı kalkınma bankalarının bu konuda yapması gerekenleri katıldığımız toplantılarda dile getirdik.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mevduat, altın, dolar, BIST: Kim kazandırdı, kim kaybettirdi? Nisan ayı getiri tablosu
İstanbul'da deprem sonrası yatırımcıların rotası değişti! Karadeniz ilçeleri parlıyor
Çalışmadan emekli olmak mümkün! Peki kimler bu durumdan yararlanabilir?
A101 ANNELER GÜNÜ KATALOĞU: 8 Mayıs A101 Aldın Aldın Aktüel İndirimleri! A101'e Koltuk ve Halı Yıkama Makinesi Geliyor!
İşte son rakamlar: FED kararı altını sarstı! Piyasalar yeniden yükselişte...