hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burun estetiği olmak isteyenlerin 7 büyük endişesi

    Burun estetiği olmak isteyenlerin 7 büyük endişesi
    expand

    Burun estetiği ameliyatı olmak isteyenlerin çekindiği ve endişe duyduğu birçok nokta var. Op.Dr Umur Akıner, burun estetiği olmak isteyenler için merak edilenleri anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burun estetiği / rinoplasti sonrası şişlik ve morluklar ne kadar sürer?

    Bu tamamen kişiden kişiye değişen bir durumdur. Kolay moraran ve şişen bir cilt yapınız varsa ameliyattan sonra da böyle olması ihtimali yüksektir. Ancak bugünkü tekniklerle hastaların 80%’inde morlukların hemen hiç oluşmadığını söyleyebilirim. Ben güncel uygulamamda büyük oranda kapalı teknikle ameliyat yapmayı tercih ediyorum ve hastalarımda daha az miktarda şişlik ve morluk görüyorum. Bununla birlikte iyileşme sürecinde kaçınılmaz olarak bir miktar şişlik gelişir. Şişliklerin nedenleri arasında vücudun iyileşmek için verdiği çaba da vardır. Şişlikler 1 aydan sonra ancak fotoğrafların karşılaştırılması ile fark edilebilecek düzeye gerilerler. Sigara kullanmanın şişliklerin gerilemesini çok yavaşlattığını ve iyileşmeyi oldukça kötü etkilediğini bilmek gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burun estetiği / rinoplasti sonrası burnunuzun nasıl görüneceği ameliyattan önce photoshop ile gösterilebilir mi?

    Ben photoshop kullanıyorum ve ameliyat olacak insanların beklentilerini tespit etmek için mutlaka kullanılması gerektiğine inanıyorum. Photoshop bize hedefleyeceğimiz bir görüntü sağlar. Ancak bu programlar ameliyattan sonra nasıl görüneceğinizi göstermez. Eğer öyle olsaydı en iyi photoshop kullananlar (mesela fotoğraf konusunda uzman insanlar) en iyi ameliyatı yapardı.

    Burun estetiği / rinoplasti ‘den sonra ne zaman uçağa binebilirim?

    Ertesi gün binebilirsiniz. Ancak hekim olarak hastalarımın alçısını ben almayı tercih ederim ve bu da 1. haftada yapılan bir işlemdir. Gittiğiniz yerde sizi takip edecek bir hekim varsa ertesi gün uçağa binmenizde sakınca yok.

    Burun estetiği / rinoplasti ‘den sonra ne zaman çalışabilirim?

    Masa başı işlerinizi ameliyatın ertesi günü yapabilirsiniz. Ancak insanlarla yüz yüze gelmeniz ve görüşmeler yapmanız gerekiyorsa muhtemelen 1. haftada bandajlarınız alındıktan sonra çalışmak istersiniz.

    Burun estetiği / rinoplasti ‘de burun tamponu kullanılıyor mu, tamponlar çekilirken çok acıyor mu?

    Güncel cerrahi teknikte nadir durumlar haricinde tampon kullanımı çok azdır. Ameliyat bölgesini desteklemek ve burnun düzgün iyileşmesini sağlamak için burun içi silikon plakların kullanılması ise kaçınılmazdır. Bu plaklar düzgün ve daha düşük riskle (örneğin kanama riski) iyileşme açısından gereklidir. Silikon oldukça esnek ve kaygandır, çıkarılırken ağrı yapmaz. Ameliyat olan insanların büyük bölümü plakların çıkarılmasından sonra şaşırdıklarını ve beklediklerinden çok daha kolay olduğunu belirtiyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burun estetiği / rinoplasti sonrası hayatım çok kısıtlanacak mı?

    Eskiden burun estetiği / rinoplasti ‘den sonra 6 ay gözlük takmanıza izin verilmezdi. Ben artık ameliyatlarımda push down teknik kullanıyorum ve bu tekniğin bir getirisi olarak kısa süre sonunda hastalarımın gözlük takmalarını serbest bırakıyorum. Direk güneş ışığına maruz kalmanızı en azından 3 ay istemiyoruz. Mutlaka güneş kremi kullanmalı ve şapkayla yüzünüzü korumalısınız. Hafif sporları 15 günden itibaren yapabilirsiniz. Yüzme havuzuna girmek için hijyen açısından 1 aya kadar beklemenizi öneririm. Kapalı ameliyatın bir diğer avantajı da burnunuzun erken dönemde oldukça esnek olması, bu vesileyle çarpma gibi olaylardan çok daha az etkilenmesidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burun estetiği / rinoplasti sonrası çok ağrı olur mu?

    Benim bu güne kadar ağrıdan yoğun olarak şikayet eden bir hastam olmadı. Hiçbir ameliyatın tamamen ağrısız olmadığını bilmek gerekir. Operasyon sonrası düzenli ağrı kesici kullanmak konforlu bir iyileşme sağlamakla birlikte şişliklerinizin gerilemesine de yardımcı olacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow