hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Menekşe Plajı Nerede, Nasıl Gidilir? Menekşe Plajı Özellikleri Nelerdir, Kamp Yapılır Mı?

    Menekşe Plajı Nerede, Nasıl Gidilir Menekşe Plajı Özellikleri Nelerdir, Kamp Yapılır Mı
    expand

    Menekşe plajı Türkiye'de varlık göstermekte olan kaliteli suyu ve masmavi denizi olan plajlar arasında yerini almaktadır. Menekşe plajı İstanbul ili sınırları içerisinde yer almakta olup bu ilin yakınlarından gelmekte olan yerli ve yabancı olan çok sayıda kişi için deniz ve serinleme gereksinimlerini önemli ölçüde karşılayan bir plaj olarak varlık göstermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Menekşe plajı, İstanbul kent merkezinden oldukça kolay bir şekilde ulaşılabilecek bir noktada, yaş kişilerinde yoğun ilgi gösterdiği bir plaj olmaktadır. Genelde hafta sonlarında günü birlikçi olarak bölgeye gelen ziyaretçilerin çok yoğun ilgi göstermiş olduğu menekşe plajı, tatile zamanı olmayanları için adeta sığınılacak bir liman olmaktadır.

     Menekşe Plajı Nerede?

     Muhteşem güzellikte bir atmosfere ve dinlendirici ortama sahip durumda olan Menekşe Plajı, İstanbul ilinin Bakırköy ilçesine bağlı durumdaki ve Florya semti sınırları içerisinde varlık göstermekte olan oldukça değerli bir plaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Muhteşem bir güzelliğe sahip olan Küçükçekmece Gölü'nün yan tarafında konumlanmış durumdadır.

     Menekşe Plajı'na Nasıl Gidilir?

     Deniz, güneş ve kumun tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için mükemmel bir alternatif oluşturan plaj, Küçükçekmece Gölü'nün kıyı tarafında yer almaktadır. Menekşe plajına ulaşım sağlamak amacı doğrultusunda Bakırköy Florya'da seferler düzenlemekte olan otobüsler vasıtasıyla ya da Yenibosna’dan kalkan dolmuşlar vasıtasıyla ulaşım sağlanabilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Menekşe Plajı Özellikleri Nelerdir, Kamp Yapılır mı?

     Son dönemlerde çok fazla sevilen Küçükçekmece Gölü’nün hemen yanı başında bulunmakta olan Florya Menekşe Plajı, mutlaka gezilip görülmesi gerekli olan bir plajdır. Menekşe plajında tatil severler sevdikleriyle birlikte doyasıya deniz, kum ve de güneşin keyfini çıkarmak şansına sahip durumdadır.

     Sımsıcak geçen yaz aylarında oldukça çok kalabalık ve de hareketli bir durumda olan Menekşe plajı, tam anlamıyla keyifli bir tatil yapılabilecek nitelikte bir atmosfere sahip olan plajlar arasında yer almaktadır. Menekşe plajının denizinin suyu oldukça berrak, temiz ve de denizin içerisinde bulunan bazı deniz kabukları da denizin üzerinden görülebilir bir durumda olmaktadır.

     Menekşe plajının keyif verici ortamında ziyaretçilerin yaz sezonu kamp yapma olanaklarının varlığı söz konusudur. Ücretsiz bir şekilde kamp yapma olanağı sunan kamp alanlarından oluşan yerlerinde dileyen kişiler direk çadır kurabilme olanağına sahiptir. Huzurlu ve sakin bir ortam sunan Menekşe plajının öne çıkan en özelliği tabi ki güzel bir kamp yeri olmasıdır. Çünkü kimi zaman kalabalık nedeni ile çadır kurmak için yer bulunamayabilen bir plaj olarak karşımıza çıkmaktadır.

     Havaların çok fazla sıcak olduğu yaz dönemlerinde kamp yapmak, sabah doğan güzel güneş ile denizin güzelliklerine şahit olmak kişiye mutluluk katacak bir nitelik barındırmaktadır. Menekşe Plajı yaz aylarının başlarından itibaren kamp yapmak amacı doğrultusunda pek çok grup insan tercih ettiği ve bu denizin keyfini güzel bir şekilde sürebilme olanağı bulduğu bir yerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Menekşe Plajı Hakkında Bilgi

     İstanbul'un kalabalığından ve yoğun trafiğinden bir süreliğine de olsa uzaklaşmak isteyen insanlar için serinletici ve ferahlatıcı bir tatil köşesi olma özelliği barındıran Menekşe Plajı, yaklaşık olarak 620 metrelik bir sahil uzunluğuna sahip durumdadır.

     Bir hayli büyük olan bir alanı kapsamakta olan Menekşe Plajı, ortalama olarak 200 tane şemsiye, 200 tane şezlong, 3 tane cankurtaran kulesi, 2 tane cankurtaran mobosu,10 adet cankurtaran personeli, 1 adet kurtarma botu, 1 adet ambulans, 8 adet soyunma kabini ve 300 araçlık kapasiteye sahip durumda olan otoparkı bünyesinde barındırmaktadır.

     Türkiye'de İstanbul ve çevresinde yaşayan insanların yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber günübirlik olarak tatil gerçekleştirebilmek için akın edip gelmeyi sürdürdüğü bir plaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Sahip olduğu tüm bu özellikleri nedeniyle Menekşe plajı hemen hemen her bütçeye uygun ve hitap eden bir tatil ortamı barındırmaktadır. Bu anlamda ayrı bir önem barındırmakta olan doğa harikası yerler arasında yerini almaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Menekşe Plajı Giriş Ücreti

     Menekşe plajı girişlerinde ziyaretçilerden ücret alınmamaktadır. Çünkü Menekşe plajı, bir halk plajı olarak hizmete sunulmaktadır. Menekşe plajı çok fazla insan tarafından denize girmek ve günübirlik olarak ziyaret edilen noktalardan biri olmaktadır. Özellikle de denizin ve kumun tadını doyasıya çıkarmak isteyenlerin hafta sonu çok yoğun talebinin olduğu bir ortam barındırmaktadır. Bu sebeple özellikle İstanbul'da yaşayan insanlar için önemli uğrak noktaları arasında yer almaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow