hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP milletvekili Güler istifa etti

    CHP milletvekili Güler istifa etti
    expand

    CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Güler partisinden istifa etti.

    İstifa kararı sonrası bir açıklama yapan Güler, "inanmadığım hiçbir oluşumun destekçisi ve hamalı olamam" ifadesini kullandı.
     

    CHP içindeki 'tamamen kişisel kaygılara yönelik davranışların kendisini fazlasıyla üzdüğünü' söyleyen Güler, "birçok defa kaygılarımı ve düşüncelerimi aktarmama rağmen yeterli ilgi ve desteği göremedim. Sosyal demokrat ilkelerden uzaklaşmak, onaylayacağım bir düşünce tarzı değildir" dedi.
     
    CHP'nin kitlelerin beklentilerine cevap verecek politikalar üretmek yerine enerjisini içe dönük olarak harcadığını söyleyen Güler, CHP'den istifa ederken çok zorlandığının da altını çizdi.

    Parti içi muhalifler arasında yer almayan Hüseyin Güler'in istifası sürpriz olarak karşılandı.
     
    Güler'in istifasıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 158'e düştü:
     
    AKP: 356
    CHP: 158
    Anavatan Partisi: 14
    DYP: 4
    SHP: 4
    HYP: 1
    Bağımsız: 10
    Boş: 3
      

    Hüseyin Güler kimdir?
     
    1965 doğumlu Güler, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İngilizce bilen Güler, Mersin Silifke Belediyesi Kurum hekimi ve Mersin SSK Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yaptı.
     
    Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeliği bulunan Güler, evli ve iki çocuk babası.
     
    Son istifacı Hacıoğlu'ydu
     
    CHP'de son olarak 21 haziran tarihinde İstanbul Milletvekili Memduh Hacıoğlu istifa etmişti. Hacıoğlu, ''CHP merkez yönetimi, içine düştüğü krizi anlama gayretini gösterenleri dışlayarak parti içi demokrasinin işlemesini engellemektedir'' demişti.
     
    Hacıoğlu, ''aradan geçen üç yıla yakın sürenin bize gösterdiği gerçek ise CHP merkez yönetimimin bu hedeflerle tutarlı bir yol izleme irade ve cesaretini göstermediğidir" açıklamasında bulunmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow