hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'daki bombalı saldırıda yeni gelişme

    Diyarbakır’da çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında bombalı araçla düzenlenen, 8 polis memuru ve 1 sivilin hafif yaralandığı saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında F.A.’nın da (24) bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı. 2’si adli kontrol şartıyla 4 kişi serbest bırakıldı. 1 şüpheli hakkında ise gözaltı kararı sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    16 Aralık'ta Diyarbakır Mardin yolunda kurulan kanlı tuzak, amacına ulaşamamış, patlatılan bombalı araç, servisteki 9 kişiyi teğet geçmişti. Gözaltındaki zanlılardan 4'ü tutuklandı.

    16 Aralık'ta saatler 5'i 10 geçe Diyarbakır-Mardin kara yolunda, Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkisinde bombalı araç infilak ettirildi. Hedefte çevik kuvvet polisini taşıyan servis aracı vardı. Neyse ki amaçlarına ulaşamadılar. 8 polis memuru ve 1 sivil hafif yaralandı.

    Saldırının hemen ardından başlatılan soruşturmada, bombanın bulunduğu kiralık aracı bölgeye götüren şüpheliyle birlikte 17 kişi gözaltına alındı.

    Diyarbakırdaki bombalı saldırıda yeni gelişme

    O şüphelilerden 8'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 9 zanlı ise adliyeye sevk edildi. Zanlılardan, saldırının baş şüphelisi de dahil 4 kişi tutuklandı. 2'si adli kontrolle 4 şüpheli serbest bırakıldı. Bir kişi ise hala gözaltında.

    Saldırının tutuklanan baş şüphelisinin kardeşininse 2004'teki terör operasyonunda etkisiz hale getirildiği ortaya çıkmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow