KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri 6 ay erteleniyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 26 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin koronavirüs nedeniyle 6 ay sonraya ertelenmesi konusunda karar alındı. Teklifin KKTC Meclisi’nde onaya sunulacağı belirtildi.
Seçimlerin ertelenmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı'nda bir toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başkanlığındaki toplantıya Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Yüksek Seçim Kurulu başkanı olarak Narin Ferdi Şefik, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, Başsavcı Behiç Öztürk, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Cemal Özyiğit, Demokrat Parti milletvekili Serdar Denktaş ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı katıldı.
MECLİS ACİL TOPLANIYOR
Toplantı sonrasında Meclis Başkanı Uluçay basına açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 6 aylık ertelenmesi için Meclis'te bir çalışma yapılacağını açıklayan Uluçay, içinde bulunulan koşulların zor olduğuna işaret etti.
Meclis'in toplantıya çağrılacağını açıklayan Uluçay, sorumlu yöneticiler olarak önce sağlık dediklerini ifade etti. Uluçay, en kısa sürede seçimlerin ertelenmesi ile ilgili yasal düzenlemenin yapılacağını belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı