hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekili Bulut istifa hazırlığında

    Milletvekili Bulut istifa hazırlığında
    expand

    Mersin Bağımsız Milletvekili Ersoy Bulut, bütçe görüşmelerinden sonra milletvekilliğinden istifa edeceğini açıkladı. Bulut, Cumhurbaşkanı seçimini bu parlamentonun yapmaması gerektiğini söyledi.

    Bulut, sine-i millete dönmeye hazır olduğunu ve 2007 yılı bütçesinin kabulünden sonra da gereğini yapacağını söyledi ve ''Yeni yıla girmeden milletvekilliğinden istifa edeceğim'' dedi.
     
    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Bulut, 'Türkiye'nin geleceği ve demokratik laik cumhuriyetin geleceği için Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli olduğunu' söyledi.
     
    ''Şimdi Atatürk'ün emaneti olan laik cumhuriyetimize sahip çıkma zamanıdır'' diyen Bulut, 22'nci dönem parlamentosunun halkın gerçek iradesini yansıtmadığını, bu nedenle de 11'inci Cumhurbaşkanı'nı seçmemesi gerektiğini öne sürdü.
     
    Bulut, ''Uzlaşmadan, dayatarak seçilecek Cumhurbaşkanı kaos yaratır. Bu parlamentonun bugünden sonra yapacağı en hayırlı iş, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce milletvekili seçimi için karar almasıdır. İktidar partisi AKP'yi, ana muhalefet partisi CHP'yi, Anavatan Partisi ile DYP'yi ve tüm milletvekillerini sağduyulu olmaya davet ediyorum. Eğer bu nedenle sine-i millete dönmek gerekiyorsa, ki bunun en etkili yol olduğuna inanmaktayım, o zaman diyorum ki gelin sine-i millete dönelim. Şahsen ben sine-i millete dönmeye hazırım, bütçenin TBMM'de kabulünden sonra gereğini yapacağım. Demokrasilerde milletten ve sandıktan kaçılmaz'' ifadesini kullandı.
     
    ''Çok sayıda milletvekili bu yolu seçecek"
     
    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bulut, ''Neden bütçenin bitmesini bekliyorsunuz?'' sorusu üzerine, bütçenin Türkiye için önemli olduğunu ve çıkması gerektiğini ifade etti.
     
    Bütçe çalışmaları sırasında milletvekili arkadaşlarının sine-i millete dönme konusunu düşünmelerini istediğini belirten Bulut, ''Bütçe görüşmesinden sonra çok sayıdaki milletvekili arkadaşımın benim gibi, bu yolu seçeceğine olan inancım tamdır'' dedi.
     
    Sine-i millete dönme konusunda herhangi bir milletvekiliyle temasının olup olmadığının sorulması üzerine Bulut, ''Temasta olduğum yok. Ama sanıyorum ki bugünden sonra daha hızlı bir görüşme trafiği olacak'' diye konuştu.
     
    "AKP'ye de çağrıda bulunuyorum"
     
    Bulut, ''Burada AKP'ye de çağrıda bulunuyorum: Gelin bu konuyu böyle çözelim. Bu milletin artık bir kaosa tahammülü yok. Bu ülkeyi, milleti seven insanlar, milletvekilleri olarak milletin arzusuna uymak zorundayız. Millet böyle istiyor. Millet, yeni parlamentonun cumhurbaşkanını seçmesini istiyor. Çoğunluğu temsil etmeyen bir parlamentonun cumhurbaşkanlığı gibi çok önemli bir makamı seçmesini istemiyor'' diye konuştu.
     
    Bugünkü parlamentonun halkın genel iradesini yansıtmadığını savunan Bulut, ''Yüzde 35 ile yüzde 65'i temsil ettiremezsiniz. Yüzde 65 'hayır', yüzde 35 ise 'evet' diyor'' diye konuştu. Bulut, istifa dilekçesini bütçenin kabulünden sonra yeni yıla girmeden vereceğini açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow