hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekili Turan Tüysüz ANAP’a katıldı

    Milletvekili Turan Tüysüz ANAP’a katıldı
    expand

    CHP’den 16 martta istifa eden Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz, ANAP’a katıldı.

    Bağımsız Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, siyasi yaşamını bundan sonra Anavatan Partisi'nde (ANAP) sürdürme kararı aldığını açıkladı.
     
    Tüysüz'ün ANAP'a katılımı ile TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle oldu:
     
  • AKP: 356
  • CHP: 160

  • ANAP: 13

  • SHP: 4

  • DYP: 4 

  • HYP: 1

  • Bağımsız: 9

  • Boş: 3   
     
    Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın iktidara muhalefet etmek yerine, muhalefetini parti içi demokrasiyi yok etmeye yönelttiğini savunarak istifa etmişti.
     
    Turan Tüysüz, Baykal'ın CHP'yi iktidara taşımak kaygısından başka bir amaç taşımayan söylemlere karşı çok sert bir şekilde tepki göstermesinin 'onun anti demokratlığının en açık göstergesi' olduğunu ifade etmişti.
     
    Siyaseti erdemli ve mutlu bir toplum oluşturmanın aracı olarak gördüğünü bildiren Tüysüz, ''bir felsefeci olarak, halkımı hiçbir zaman küçük görüp, onun kültür ve yaşantısına hor bakmadım. Halkımı biçimlendirme ve tanımlama değil, anlama gayretinde oldum'' demişti.
     
    Tüysüz, Baykal için iİlkeli ve CHP misyonuna layık bir milletvekili değil, 'ona kul köle olacak Baykalvekili olmanın' önemli olduğunu savunarak, ''oysa sol siyaset, kula kulluğu reddeden siyaset anlayışıdır'' diye konuşmuştu.
     
    Sarıgül ve Tüysüz'ün ihracı istenmişti
     
    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz'ün kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevketmişti.
     
    CHP'nin 13'üncü Olağünüstü Kurultayı'nda Divan Başkanı Şinasi Öktem ile tartışan ve silah taşıdığı ileri sürülen Şanlıurfa milletvekili Turan Tüysüz'ün partiden ihracı ile ilgili bir önerge verilmişti.
     
    PM'de yapılan oylama sonucunda, Tüysüz'ün kesin ihraç istemiyle YDK'ya sevkine karar verilmişti.
     
    Turan Tüysüz kimdir?
     
    1970 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğan Turan Tüysüz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu. İngilizce bilen Tüysüz, bekâr.
  • Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow