hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muharrem Doğan, ANAP’a katıldı

    Muharrem Doğan, ANAP’a katıldı
    expand

    Geçtiğimiz yıl CHP’den ayrılan Mardin bağımsız milletvekili Muharrem Doğan ANAP'a katıldı.

    Muharrem Doğan’ın ANAP’a katıldığı törende Erkan Mumcu, Doğan’a ANAP rozeti taktı. Doğan törende yaptığı konuşmada, Özal’ın misyonunu Erkan Mumcu’nun üstlendiğini belirtti. Mardin milletvekili Muharrem Doğan, CHP'den, parti içi antidemokratik uygulamalardan dolayı istifa ettiğini söyledi. CHP'nin tek başına muhalefet, AKP'nin ise tek başına iktidar olma avantajını kullanamadığını savunan Doğan, sorunlara çözüm üretilemediğini belitti.


    Hükümetin ekonomik ve dış politikadaki uygulamalarını eleştiren Doğan, çoğulcu, katılımcı, çağdaş yeni siyasete ihtiyaç olduğunu, bunları başarabilmek için bilgi ve beceri gerektiğini ifade etti. Doğan, ''ben bütün bunların Mumcu'da olduğuna inanıyorum'' dedi.

     

    Törende konuşan Isparta Milletvekili ve Genel Başkan adayı Erkan Mumcu da Türkiye'nin biriktirilmiş sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve çözüm siyaseti gerektiğini söyledi. Mumcu, çözümlerin ancak ANAP felsefesi içinden üretilebileceğini de savundu. Erkan Mumcu, Mardin milletvekili Muharrem Doğan’ın Türkiye için doğru bir karar verdiğini de söyledi. Mardin Milletvekili Muharrem Doğan, geçtiğimiz yıl mayıs ayında CHP’den istifa etmişti. 
     
    Isparta bağımsız milletvekilleri Erkan Mumcu ve Mehmet Sait Armağan, Malatya bağımsız milletvekili Süleyman Sarıbaş ile Yozgat bağımsız milletvekili Mehmet Erdemir, 17 martta ANAP'a katılmıştı.

    Parlamentodaki sandalye dağılımı, Mardin bağımsız milletvekili Muharrem Doğan’ın ANAP’a katılmasıyla şu şekilde oluştu:

    • AK Parti: 360
    • CHP: 163
    • DYP: 6
    • ANAP: 5
    • HYP: 1
    • Bağımsız: 14
    • Boş: 1

    ANAP kongresi 2-3 nisanda

     

    Anavatan Partisi ise, 2-3 nisan tarihlerinde yapılacak olağanüstü büyük kongresine hazırlanıyor. Erkan Mumcu'nun 'ANAP'A geri dön' çağrısına 'şartlı evet' demişti. Mumcu'nun istediği 'yenileşmeye açığız deklerasyonu' için il başkanları, belediye başkanları ve merkez karar yönetim kurulu üyeleri 11 mart cuma günü toplanmıştı.

    Mumcu 15 şubatta AKP'den istifa etmişti
     
    Erkan Mumcu, 15 şubat salı günü aldığı bir kararla Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden ve partisinden istifa etmiş, istifa gerekçesini de ''katkı imkanım kalmadığı için istifa ettim'' sözleriyle açıklamıştı.

     

    Mumcu , yeni bir siyasi oluşumun sinyalini vermiş ve "kabine içinden yaptığım gibi şimdi de dışından görüşlerimi söylemeye devam edeceğim" açıklamasında bulunmuştu.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow