hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mumcu üç milletvekili ile ANAP'a katıldı

    Mumcu üç milletvekili ile ANAPa katıldı
    expand

    Isparta bağımsız milletvekilleri Erkan Mumcu ve Mehmet Sait Armağan, Malatya bağımsız milletvekili Süleyman Sarıbaş ile Yozgat bağımsız milletvekili Mehmet Erdemir, ANAP'a katıldı.

    19 martta Anavatan Partisi'ne geçmesi beklenen bağımsız milletvekili Erkan Mumcu, erken gelen bir kararla, beraberinde üç bağımsız milletvekilleri Mehmet Sait Armağan, Süleyman Sarıbaş ve Mehmet Erdemir ile ANAP'a geçti.  

    ANAP'tan politikaya atılan Mumcu, 2002'de Genel Başkan Mesut Yılmaz tarafından görevinden alınmıştı. Mumcu, ANAP Genel Başkanlığı'na talip olup olmaması konusunda ''ne böyle bir beklenti, ne de böyle bir taahhüt içindeyim'' demişti.
     
    ANAP MKYK kabul etti  
     
    ANAP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda bağımsız milletvekilleri Mumcu, Sarıbaş, Armağan ve Erdemir'in üyelik müracaat formlarının ele alındı ve bu milletvekillerinin ANAP'a üye olmaları oy birliği ile kabul edildi.
     
    ANAP MKYK Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Özsoy, milletvekillerinin katılım törenlerinin 19 mart cumartesi günü gerçekleştirileceğini açıkladı.
     
    Özsoy, Erkan Mumcu'nun, aynı gün ANAP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayacağını bildirdi. Parlamentodaki sandalye dağılımı, bağımsız dört milletvekilinin ANAP'a katılımıyla şu şekilde oluştu:

  • AK Parti: 361

  • CHP: 168

  • DYP: 6

  • ANAP: 4

  • HYP: 1

  • Bağımsız: 9

  • Boş: 1

  •  
    ANAP Tüzüğü'ne göre; partiden istifa eden il başkanları, MKYK üyeleri, MDK üyeleri ve milletvekillerinin yeniden partiye dönmeleri için MKYK'nın kararı gerekiyor.
     
    19 martta geçmeleri bekleniyordu
     
    ANAP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Yaşar Dedelek de dün yaptığı açıklamada, Erkan Mumcu ve diğer milletvekillerinin 19 martta ANAP'a geçeceğini söyledi.

    Mumcu'nun yapılacak olağanüstü kongrede genel başkan adayı olacağını belirten Dedelek, Erkan Mumcu'nun AKP'den istifa etmesiyle Türk siyasetinin de hareketlenmeye başladığını savundu.
     
    Dedelek, ''kendisini ve partisini alternatifsiz gören Başbakan Erdoğan'ın ve partisinin bundan böyle tek alternatifi ANAP olacaktır. Mumcu ve diğer milletvekillerinin istifaları ile AK Parti sarsıldı'' diye konuştu.
     
    AKP Mumcu'yu mahkemeye veriyor
     
    Bu arada, AKP partiden bir süre önce istifa eden Erkan Mumcu'yu mahkemeye vermeye hazırlanıyor. AKP Samsun milletvekili Suat Kılıç, Erdoğan ve Baykal arasında pazarlık yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak hukuki sürecin işletileceğini söyledi.
     
    Suat Kılıç, konuya ilişkin açıklamasında, pazarlık iddialarının Erdoğan ve Baykal tarafından kesin bir dille reddedildiğinin altını çizdi.
     
    Kılıç, Mumcu'nun da daha sonra, 'ben Başbakan Erdoğan ile Baykal arasında yapılan bir pazarlıktan söz etmedim' sözleriyle kendisine atfedilen ifadeleri yalanladığını belirtti.
     
    Ancak Mumcu'nun, Erdoğan-Baykal görüşmesine ilişkin diğer sözlerinin de gerçeklerle örtüşmediğini savundu. Kılıç, "yalan, çarpıtma ve karalamaya dayalı bu siyaset üslubuna karşı hukuk süreci işletilecektir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow