New York'ta Türkevi'ne saldırı anları
New York'ta bulunan Türkevi'ne yapılan saldırının görüntüsü ortaya çıktı. New York polisi, güvenlik kamerasına yansıyan saldırganın bulunması için halka da yardım çağrısı yaptı.
Elinde demir levyeyle camlara saldırdı. Sabaha karşı 03.14'te 12 camı kırdı. New York'taki Türkevi'ne yapılan saldırı anbean güvenlik kameralarına yansıdı. Saldırıyı Başkonsolos Reyhan Özgür duyurmuştu. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadı.
SALDIRININ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
New York polis teşkilatı saldırganın peşinde. Teşkilat saldırganın görüntülerini yayınladı, görenlerin ihbarda bulunmasını istedi.
DIŞİŞLERİ: POLİSLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ
ABD'den saldırıya ilk kınama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller'dan geldi. "New York'taki Türkevi'ne karşı vandalizmle ilgili raporu aldık. Dışişleri Bakanlığı burada polisle ve kolluk kuvvetleriyle çalışıyor, soruşturmayı sürdürüyor ve saldırıyı kınıyoruz" dedi.
ÖZGÜR: GÜVENLİK TALEBİMİZ ACİL VE ÖNEMLİ
Olayın ardından New York Belediye Başkanı Eric Adams da Türkevi'ni ziyaret ederek Başkonsolos Reyhan Özgür ile görüştü. Türkevi açıldığında bina önünde bir polis merkezi vardı. Ancak bir süre sonra kaldırıldı. Özgür, Adams'a "Kaldırılan polis merkezinin geri açılması için birkaç kez talepte bulunmuştuk" dedi. Adams, bugüne kadar cevap verilmeyen talep için, "Bu ciddi bir durum" ifadelerini kullandı. Özgür ise, güvenlik talebinin acil olduğunu bir kez daha hatırlattı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya'da 60'tan fazla kentte aşırı sağcı AfD karşıtı gösteri
Çözülmeyi Bekleyen Sır: Uzayın Derinliklerinde Gizemli Patlamalar! Bilim İnsanlarını Şaşırttı...
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?