hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halfeti ve Birecik Gaziantep’e bağlanmak istiyor

    Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçesinde yaşayanların Gaziantep’e bağlanma talebi bir kez daha gündemde. Bu talep iki ilde tartışmaya yol açarken Halfeti ve Birecikliler de Gaziantep’e bağlanma konusunda fikir birliğine varmış değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halfeti ve Birecik’in Gaziantep’e bağlanması talebi, Şanlıurfa’yı ikiye böldü, kimi ayrılık diyor kimi ise iki ilçe Şanlıurfa’dan kopmayı tercih etmiyor.

    Şanlıurfa'nın Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep’e bağlanması talebi seneler önce gündem olmuştu, 5 yıl sonra bu istek yeniden İçişleri Bakanlığı'na iletildi, sebebiyse iki ilçe mesafesinin Gaziantep'e yakın olması ama bu konu Şanlıurfa halkını adeta ikiye böldü.

    Halfeti ve Birecik Gaziantep’e bağlanmak istiyor

    Halfeti ve Birecik'te yaşayanların birçoğu ulaşım ve ticari faktörlerden dolayı Gaziantep'e bağlanmak istiyor. Bir kısmı da halinden memnun olduğu belirtip, Şanlıurfa'ya bağlı kalmak istediklerini dile getiriyor.

    İçişleri Bakanlığı'na giden talep onaylanırsa yapılacak referanduma gidilecek, buradan çıkan karar iki ilçenin kaderini belirleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow