hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İki isim kırmızı listeye alındı

    HDP'nin 26. dönem milletvekili olan Nadir Yıldırım ile Selahattin Demirtaş'ın sağ kolu olarak bilinen Demokratik Bölgeler Partisi eski eş genel başkanı Kamuran Yüksek, İçişleri Bakanlığının terörden arananlar listesinde 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoriye alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP eski Van milletvekili Nadir Yıldırım ile eski Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek terörden arananlar listesine girdi. İki isim 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoriye alındı.

    Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK ana davasında yargılanan Yıldırım ve Yüksek, haklarında yakalama kararı çıkarılınca tekrar cezaevine girmemek için yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmıştı. 5 yıl tutuklu yargılandıktan sonra 2014'te tahliye edilen ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde HDP'den milletvekili seçilen Yıldırım, kaçmadan önce sosyal medya hesabından, "Hiçbir zaman çaresiz olmadık. Çünkü PKK var. PKK bitmez" paylaşımını yapmıştı.

    Nadir Yıldırım'ın mahalli ve genel seçimlerde belediye başkanı ve vekil adaylarını belirleyerek Kandil'deki terörist ele başlarının onayına sunduğu belirtildi. KCK Türkiye sözcülüğünü de üstlenen Yıldırım'ın Kandil'deki terörist elebaşlarından gizli e-postalar gönderilerek talimatlandırıldığı iddia edildi. Nadir Yıldırım'ın bizzat Murat Karayılan tarafından KCK sözcülüğüne getirildikten sonra HDP'li belediyelerde legal görünümle faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırmızı listeye eklenen diğer bir isim ise Kamuran Yüksek. KCK ana davasında iki farklı yargılamadan toplam 29 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan eski DPB Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in de PKK sözcüsü gibi çalışan isimlerden biri olduğu ileri sürülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow