Kılıçdaroğlu'nun ABD'li danışmanı kim?
ABD'li ekonomist, yazar, sosyal teorisyen, siyasi danışman ve çevre aktivisti Jeremy Rifkin'in Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu bildirildi. Peki Jeremy Rifkin kim?
ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist Jeremy Rifkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı oldu. Jeremy Rifkin ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık’ta yapacağını açıkladığı "İkinci Yüzyıla Çağrı" başlıklı toplantıda videokonferansla bağlanarak bir konuşma yapacak.
CHP LİDERİNE BAŞDANIŞMANLIK YAPACAK OLAN JEREMY RİFKİN KİMDİR?
ABD'de işletme yüksekokulu Wharton Scool'de eğitim veren Rifkin, 2000'li yıllarda ise kariyerine danışmanlık hizmetini de ekledi. Avrupa Birliği ve Çin hükümetlerinin yanı sıra eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'e "Üçüncü Sanayi Devrimi"nin uygulanması konusunda danışmanlık yaptı.
Küresel ve ekonomik kriz, enerji güvenliği ve ilkim değişikliğinin zorluğunu konu edinen uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirlik planı olan 'Üçüncü Sanayi Devrimi'nin mimarı. Rifkin, bilimsel ve teknolojik değişikliklerin ekonomi, iş gücü, toplum ve çevre üzerinde nasıl etkileri olduğuna dair yirmi kitap kaleme aldı.
Gazeteci Sosyolog Hulki Cevizoğlu, CNN TÜRK yayınında, Jeremy Rifkin’in yazdığı kitapları değerlendirdi. ABD’li Bilim Yazarı Stephen Jay Gould’un Rifkin’i eleştirdiğini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Sıcaklıklar Düşüyor, Yağış Geliyor!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
MECLİS NE ZAMAN KAPANACAK? TBMM tatil tarihi 2025: TBMM tatili ne zaman başlıyor, hangi tarihte?
Sivas'ta vahşet: 2 kardeşin boğazı kesilerek öldürüldü! Şüpheli kişi gözaltına alındı
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında duruşma 20 Haziran'a ertelendi