Öğretmeni tehdit eden hakime ceza
21 Eylül 2020'de eşinin çalıştığı okula giderek müdür yardımcısını tehdit ettiği iddia edilen hakime açılan davada karar çıktı. O hakim, 4 bin lira cezaya çarptırıldı.
Eşinin çalıştığı okula gitti, müdür yardımcısını tehdit etti. Hakkında dava açılan hakim, cezasız kalmadı.
Olay 21 Eylül 2020'de Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü'nde oldu. Bir hakimin öğretmen eşi, rahatsızlığı dolayısıyla hastaneye gitmek için müdür yardımcısı Fatıma Yeşilyurt'tan izin istedi. Yeşilyurt da hastaneden döndükten sonra istirahat raporunu getirmesini söyledi. İddiaya göre izin isteyen öğretmen, "Benim eşim hakim, ben böyle şeylere gerek duymam" deyip okulu terk etti.
Hastaneden sonra hakim eşi ile okula giden öğretmen, müdür yardımcısı ile tartıştı. Bu esnada iddiaya göre hakim, müdür yardımcısını "Sana haddini bildireceğim. Bu iş burada kalmayacak" diyerek tehdit etti.
11 Kasım 2021 günü Erzurum 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan manevi tazminat davasının karar duruşması görüldü. O hakime, istinaf yolu açık olmak üzere 4 bin TL manevi tazminat cezası verildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
Anne ve 2 çocuğu yangında can vermişti! Kan donduran şüpheye 2 yeni gözaltı!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası