hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Putin, 'Baykar'la beraber çalışalım' diyor"

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti MYK toplantısında yerli savunma sanayii ürünleri gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Bayraktar ve Akıncı İHA'nın mimarı Baykar ile beraber çalışmak istediğini söyledi. Erdoğan, kurmaylarına "Tahıl koridorunda Türkiye'nin başarısını millete anlatın" talimatını da verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRK İHA'LARI DÜNYANIN İLGİ ODAĞI

    Yerli savunma sanayii ürünleri dünyanın ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Bayraktar ve Akıncı'nın mucidi Baykar ile ortak iş yapma teklifi geldi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Gündemde AK Parti'nin 21'inci kuruluş yıldönümü için hazırlanan filmler vardı. Filmlerde Türkiye'nin İHA ve SİHA'larının gösterildiği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çekici bir değerlendirme geldi. Erdoğan, "Putin, 'Baykar ile beraber çalışalım' diyor. BAE, 'Baykar'ın fabrikasını bizim burada kurabilirsin' diye bana teklifte bulundu” ifadelerini kullandı.

    ERDOĞAN'DAN TAHIL KORİDORU TALİMATI

    Toplantının gündeminde tahıl koridoru da vardı. Mekanizmanın kurulmasının ardından dünya liderlerinden gelen tebrik açıklamalarına dikkat çekildi. Erdoğan, kurmaylarına "Hem Guterres'in açıklamalarını, hem de dünyadan gelen olumlu tepkileri daha çok ön plana çıkarın ve millete gösterin" talimatını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK PARTİ'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

    14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti, bu yıl 21'inci yaşını kutlayacak. Kutlama töreni için yapılan hazırlıklar MYK'da ele alındı. Buna göre AK Parti yeni yaşını Ankara'da kutlayacak. Tören için müzik ve filmler hazırlanıyor. ATO Congressium'da yapılması planlanan törene 3 bin kişi katılacak. Törenin öncesinde genişletilmiş il başkanları toplantısının da yapılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow