Aktivistlikten belediye başkanlığına

İspanya'da yaklaşık 35 milyon seçmenin oy kullandığı yerel seçimlerde Barcelona'nın ilk kadın belediye başkanı olmaya hak kazanan Ada Colau, daha önce hükümet karşıtı protestolarda sıkça yer alan bir isim olarak biliniyor. Aktivist Colau'nun eylemlerde çekilen fotoğrafları, seçimler sonrası sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.
İspanya’da pazar günü düzenlenen yerel seçimler büyük değişimleri beraberinde getirdi. Barcelona Belediye Başkanlığı yarışında sol eğilimli kadın aktivist Ada Colau en çok oyu aldı. Colau, hükümet karşıtı eylemlere katılan bir isim olarak tanınıyor.
İpotek Mağdurları Platformu Sözcüsü olarak adını duyuran Colau, sol görüşlü Podemos, ICV, EUiA ve Procés Constituent oluşumlarının ortak adayı olarak seçime gitmişti. Ada Colau’nun ‘En Comu’ Platformu 11 vekil kazanırken, Katalonya Özerk Bölgesi’nde iktidarda bulunan Yönelim ve Birlik Partisi (CiU) 10 vekil elde etti.
Colau'nun 26 Temmuz'da bir banka işgalinde (occupy hareketi) çekilmiş fotoğrafı
Sonucu “Davut’un Calut’a karşı galibiyetine” benzeten aktivist Colau, ilk yaptığı açıklamada, “Halk, vatandaşlar, ümit ve heyecan kazandı. Ben onun bunun değil, halkın hizmetinde olan belediye başkanı olacağım” dedi. Ada Colau, Katalonya'nın başkenti Barcelona'da ilk kadın belediye başkanı olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bill Gates, Elon Musk’ı “çocukları öldürmekle” suçladı! Vakıf 2045’te kapılarını kapatıyor: Tüm servetini bağışlayacak!
Hindistan-Pakistan çatışmalarının tırmanmasının ardından Modi’den ilk mesaj! Kritik toplantıda konuştu...
200 Kez Yılanlar Tarafından Isırıldı, Kanı İncelendiğinde ‘Benzersiz’ Sonuç Çıktı! Tim Friede: "Bu Bir Yaşam Tarzı Haline Geldi “
Trump, Hindistan-Pakistan Krizinde Neden Harekete Geçmiyor? Dikkat Çeken Analiz..
En uzunu 1006 gün sürdü, kardinaller kapandı: Papalık seçimiyle ilgili 10 şaşırtıcı gerçek!