Nijerya'da seçimlerin galibi Muhammadu Buhari oldu

Nijerya'da cumartesi günü düzenlenen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre muhalefet lideri Muhammed Buhari ülkenin yeni devlet başkanı oldu. Buhari, Afrika'nın en kalabalık ülkesinde seçimleri kazanan ilk muhalefet lideri olarak tarihe geçti.
72 yaşındaki eski asker Buhari'nin tüm ilerici kongresi, yaklaşık 15 milyon oy aldı. Devlet başkanı Goodluck Jonathan'ın liderliğindeki Demokratik Halk Partisi ise 13 milyon oyda kaldı. Muhammed Buhari, Jonathan'ın yenilgiyi kabul ettiğini ve kendisini tebrik ettiğini söyledi.
Kıtanın en büyük ekonomisi olan Nijerya'da seçimlerin gözlemcileri, genel olarak oy verme işlemlerinin şeffaf olduğunu ancak hile iddialarının dile getirildiğini belirterek olası şiddet olaylarına karşı uyarıda bulundu. Nijerya'yı 2010'dan beri yöneten eski devlet başkanı Goodluck Jonathan, Boko Haram saldırılarından dolayı eleştirilerin hedefindeydi.
Muhammed buhari seçim kampanyasında Boko Haram ile daha etkili mücadele sözü verdi.
Eski General Muhammed Buhari Nijerya'yı, önderliğini yaptığı askeri darbenin ardından 83-85 yılları arasında 20 ay yönetmişti.
Ahmet Davutoğlu teröristlerin kimliklerini açıkladı
Germanwings uçağını düşüren pilotun sorunları olduğu biliniyormuş
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Lavrov, müzakereler için Vatikan'ı uygun bulmadı: “Ortodoks ülkelerin, Katolik topraklarında tartışması…”
Kim Jong Un Küplere Bindi! Her Şey Gözleri Önünde Oldu: Dünyanın Konuştuğu Görüntüler…
ABD binlerce askerini geri mi çekecek? WSJ: Hint-Pasifik genelinde alarm yaratabilir!
Kongre’de Rusya Hazırlığı: Trump’ın Olası Vetosuna Hazırlıklılar! "Yeni Anlamış"...
Bakan Bayraktar Emevi Camisi'ni ziyaret etti