2023 Nobel Barış Ödülü törenle sahibini buldu

2023 Nobel Barış Ödülü, Norveç’te düzenlenen törenle sahibini buldu. Ödül, Narges Mohammadi’nin cezaevinde bulunması nedeniyle çocukları Kiana ve Ali Rahmani'ye verildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Nobel Barış Ödülü, Norveç’in başkenti Oslo’da bugün düzenlenen törenle sahibini buldu. Geçtiğimiz ekim ayında “İran'da kadınlara yönelik baskıya karşı insan hakları ve özgürlükleri" mücadelesinden dolayı ödülü kazandığı açıklanan Narges Mohammadi ise Oslo Belediye Binası’ndaki törene katılamadı. İran tarafından 13 kez tutuklanan, 5 kez mahkum edilen, 31 yıl hapis cezasına çarptırılan ve şu anda cezaevinde bulunan Mohommadi’nin yerine Nobel madalyası, Nobel diploması ve 11 milyon İsveç kronu tutarındaki çek, çocukları Kiana ile Ali Rahmani’ye teslim edildi.
Törende babası tarafından cezaevinde yazılan mektubu okuyan Kiana Rahmani, “İran halkı azimle baskı ve otoriterliğin üstesinden gelecektir. Hiç şüpheniz olmasın, bu kesin” dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?