6 binden fazla yetkiliye yolsuzluk soruşturması

Çinde yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında e kasım ayında 6 bin 500 yetkilinin tasarruf kurallarını ihlal ettiği belirlendi.
Şinhua ajansının haberine göre, ÇKP, kasım ayında bakanlıklar ve eyalet düzeyindeki yetkililerden 6 bin 500'ünün disiplin kurallarını ihlal ettiğini, bu yıl toplam 43 bin 200 yetkilinin adlarının disiplin ihlali vakasına karıştığını bildirdi.
ÇKP Merkez Disiplin ve Denetleme Kurulu'nun, hükümet ödeneklerinin usulsüz harcanması ve görevi kötüye kullanma gibi 4 bin 800 disiplin ihlali vakası tespit ettiği vurgulanan haberde, ihlaller arasında usulsüz şekilde hediye alışverişi, kamu araçlarının uygunsuz kullanımı ve resepsiyonlar harcamalarında aşırıya kaçmanın yer aldığı ifade edildi.
Çin'de 2014 yılında 71 bin yetkilinin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in 2012'de yolsuzlukla mücadele kampanyası başlatmasından bu yana da 145 bin 300 kişinin disiplin kurallarını ihlal ettiğinin belirlendiği de kaydedildi. Şi, 2012 yılında ÇKP liderliğini devralmasının ardından yolsuzluğa karşı mücadele edeceğini açıklamış, yolsuzluğu "partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit" sözleriyle nitelendirmişti.
Çin Devlet Başkanı Şi'nin ülkede yolsuzluğa karşı başlattığı mücadele kampanyası çerçevesinde ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri, 2012'den bu yana tüm ülkede 75 milyon ÇKP üyesini soruşturdu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?