7 eski CIA yöneticisi: "Soruşturma kapatılsın"

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) 7 eski yöneticisi, ABD Başkanı Barack Obama'dan CIA memurlarına karşı başlatılan soruşturmaya son verilmesini istedi.
Hem Cumhuriyetçiler, hem de Demokratlar tarafından atanmış olan 7 eski yönetici, Obama'ya gönderdikleri mektupta, Bush döneminde terörle mücadele kapsamında yapılan sorgulamalarla ilgili Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmanın durdurulmasına gerekçe olarak, CIA ajanlarının, haklarında dava açılabileceği endişesiyle görevlerini yerine getirirken tereddüt edebileceklerini gösterdi.
Eski yöneticiler, mektupta, "bunun, birçok ajanın ülkeyi korumak için risk alma isteklerine ciddi olumsuz etkide bulunacağını" savundu ve terör eylemlerinde bulunduğundan şüphelenilen zanlılara muameleyle ilgili daha önceden soruşturma yapıldığına dikkati çekti.
CIA yöneticileri, Adalet Bakanı Eric Holder'ın soruşturmayı yeniden açma kararının tehlikeli bir ortam yarattığını da belirterek, ABD ile Bush döneminde bu gizli görevlere katılan ülkelerin ilişkilerinin de zarar görebileceği uyarısında bulundu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bill Gates, Elon Musk’ı “çocukları öldürmekle” suçladı! Vakıf 2045’te kapılarını kapatıyor: Tüm servetini bağışlayacak!
Hindistan-Pakistan çatışmalarının tırmanmasının ardından Modi’den ilk mesaj! Kritik toplantıda konuştu...
200 Kez Yılanlar Tarafından Isırıldı, Kanı İncelendiğinde ‘Benzersiz’ Sonuç Çıktı! Tim Friede: "Bu Bir Yaşam Tarzı Haline Geldi “
Trump, Hindistan-Pakistan Krizinde Neden Harekete Geçmiyor? Dikkat Çeken Analiz..
En uzunu 1006 gün sürdü, kardinaller kapandı: Papalık seçimiyle ilgili 10 şaşırtıcı gerçek!