8 yıl rehin tutulan kız ilk kez konuştu

8 yıl rehin tutulan kız ilk kez konuştu
expand

Avusturya'da 10 yaşındayken kaçırılan ve 8 yıl boyunca esir tutulan Natasha Kampusch ilk kez röportaj verdi. Kendisini kaçıran kişiden iki hafta önce kaçmayı başaran Kampusch, sekiz yıl boyunca kaçmayı düşündüğünü, ancak öldürülme korkusundan buna cesaret edemediğini söyledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Avusturya medyasının günlerdir ilgi odağı olan Kampusch, kaçtıktan sonra verdiği ilk röportajda nasıl kaçırıldığını ve kendisini kaçıran Wolfgang Priklopil ile ilk nasıl karşılaştığını anlattı:
 
"Okula gidiyordum. Birkaç metre ileride onun otomobilini gördüm. Yolumu değiştirmem geretiğini düşündüm. Neden bilmiyorum. Beni yakaladı. Bağırmak istedim ama sesim çıkmadı. Çok kötü bi durumdaydım ve kızgındım. Yolumu değiştirmediğim ve annemle okula gitmediğim için çok pişman oldum. Korkunçtu."
 
Sekiz yıl boyunca penceresiz bir odada kapalı kalan genç kız kameranın ışığından rahatsız olduğu için sık sık gözlerini kapattı.
 
Kampusch, rehin alındığı sekiz yıl içinde birilerinden yardım almak için her dışarı çıktığında eski fotoğraflarındaki gibi gülümsediğini, ancak kimsenin kendisini farketmediğini anlattı.
 
Genç kız, Priklopil için "her zaman çok dikkatliydi. Yanından üç santimetre bile uzaklaşsam paniğe kapılıyordu. Kimseyle konuşamıyordum çünkü beni konuştuğum kişilere zarar vermekle tehdit ediyordu" dedi.

"İçimdeki ben ile ittifak kurdum"
 
Kendisini rehin alan Priklopil'den daha güçlü olmak için, "içimdeki ben ile ittifak kurdum'' diyen Kampusch, "Kaçıp kurtulmayı başından beri planlamıştım. Hayatta kalabilmek için içimdeki ben ile ittifak kurdum. Priklopil'den daha güçlü olup onu mağlup etmeye karar verdim ve başardım" diye konuştu.
 
Konuşmak istediği yayın organlarıyla başından itibaren, 'özel hayatına ilişkin soru sorulmaması' yolunda pazarlık yapan Kampusch, kendisini kaçıran Priklopil ile arasındaki 'özel ilişki' konusunda ise konuşmadı.
 
Kampusch bir soru üzerine, 'yaşamıyla ilgili başkalarının kitap yazmasına izin vermeyeceğini' belirtti ve kaçırılışı ve sekiz yıllık rehine hayatına ilişkin kitabı kendisinin yazacağını söyledi.

Kaçması üzerine intihar etti
 
Kampusch'u 10 yaşındayken rehin alan Wolfgang Priklopil, genç kızın kaçması üzerine kendini bir trenin altına atarak intihar etti.
 
Kampusch, "benim kaçışımın onun ölümü olacağının farkındaydım. Beni her zaman intihar etmekle tehdit ediyordu. O yüzden ölümüne şaşırmadım" dedi.
 
Eğitimine devam edemeyen Kampush şimdi okulunu bitirip, tiyatro eğitimi almak istiyor.
 
Psikolojik yardım almaya başlayan genç kızın bir diğer hayali ise sekiz yıldır ayrı kaldığı ailesiyle birlikte uzun bir tatile çıkmak.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow