997 ekonomistten Trump'a çağrı: ''Derhal vazgeç!''

ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergileriyle başlattığı ticaret savaşına tepkiler sürüyor. ABD’de Nobel ödüllü ekonomistlerin de aralarında bulunduğu 997 ekonomist, ortak bir deklarasyon yayınladı. Trump’a, “Vergi politikasından derhal vazgeç” çağrısında bulundu.
“VERGİ POLİTİKASINDAN DERHAL VAZGEÇ"
ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan'da ülkelere uygulayacağı gümrük vergilerini duyurmuş, tüm dünyada büyük bir yankı uyandırmıştı.
Trump'ın aldığı bu karara tepkiler gelmeye devam ediyor. ABD’de 997 ekonomist, Başkan Donald Trump’a ortak bir deklarasyonla seslendi. Aralarında Nobel ödüllü isimlerin de bulunduğu ekonomistler, Trump’a “Vergi politikasından vazgeç” çağrısı yaptı.
Ekonomistler 20 Nisan’da yayınladıkları açıklamada vergi uygulamalarının “yanlış yönlendirme” sonucunda atılan bir adım olduğuna değindi. Deklarasyonda, “Tarifeler ekonomik özgürlük değil, tam tersine Amerika’nın öncüsü olduğu serbest piyasa ilkelerini baltalıyor” ifadelerine yer verildi. Yayınlanan deklarasyonda ayrıca, Uygulamanın ABD’yi ekonomik durgunluğa sürükleyebileceği uyarısı yapıldı.
Deklarasyona imza atan isimler arasında Nobel ödüllü ekonomistler James Heckman ve Vernon Smith ile eski Senatör Fil Grem de yer alıyor. Ayrıca eski Başkan George W. Bush döneminde Ekonomi Danışmanları Konseyi’ne başkanlık yapan Gregory Mankiw de bildiriyi destekleyenler arasında.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 soruda İsrail'in İran'a saldırısı: Neler yaşandı ve neler olacak?
Facianın ardından! Dünya korku içinde izledi
HİNDİSTAN UÇAK KAZASI: Hindistan'da Düşen Uçak Hangi Firmaya Ait? Hindistan Yolcu Uçağında Kaç Kişi Vardı? Ölü Yaralı Sayısı Kaç? Hindistan Uçak Kazasında Yolcuların Uyrukları Belli Oldu!
ABD'den Irak kararı kafaları karıştırdı! İsrail İran'a saldırıya mı hazırlanıyor?
Madleen'deki Fransız aktivist: İsrailli yetkililer, belgeleri imzalamayı reddedenleri tehdit etti