AB liderlerinden krizlere karşı hazırlık çağrısı

AB liderleri, krizlere karşı hazırlık ve dayanıklılık kapasitesini güçlendirme çağrısında bulundu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nde, AB'nin dünyadaki durumu, dayanıklılık, krizlere hazırlıklı olma, kriz önleme ve müdahale, göç ve diğer konulara ilişkin sonuç bildirisi kabul edildi. Liderler, değişen dünya düzenine karşı AB'nin krizlere hazırlık ve dayanıklılığını güçlendirme ihtiyacını vurgulayarak, kriz yönetimine yönelik sivil ve askeri yaklaşımın koordineli şekilde yürütülmesinin altını çizdi.
Bildiride, “Bu yeni hazırlık zihniyeti, AB'nin direncini güçlendirmek, değerlerini korumak, ekonomik başarısı ile rekabet gücünü muhafaza etmek ve iklim değişikliğine uyum sağlamak için gereklidir” denildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!