hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD 6 milyar dolarlık ek yardım paketini açıkladı        

    Ukrayna’ya destek paketinin kongreden geçmesinin ardından Washington ek bir yardım paketi açıkladı. Ancak Kiev için öngörülen 6 milyar dolarlık uzun vadeli askeri desteğin teslimatı aylar, hatta yıllar alabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kongrenin 61 milyar dolarlık yardım paketine onay vermesinin ardından ABD’den Ukrayna’ya bir askeri yardım paketi daha gidecek.

    ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna’ya uzun dönemde 6 milyar dolar değerinde bir ek askeri yardım paketi sağlanacağını açıkladı. Pakette patriot füze savunma sistemi öne çıkıyor.

    Austin paket ile sadece Ukrayna’nın savunmasına değil ülke endüstrisinin kapasitesine de yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Bugün, Ukrayna güvenlik yardımı girişimimiz aracılığıyla, Ukrayna için ABD endüstrisinden yeni yetenekler sağlamamıza olanak tanıyacak 6 milyar dolarlık ek taahhüdümüzü de duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu, bugüne kadar taahhüt ettiğimiz en büyük güvenlik yardım paketidir.

    Şimdi, sadece patriotun olmadığını, başka tür sistemlere ve önleyicilere de ihtiyaç duyduklarını belirtmek isterim. Bu yüzden patriotu sihirli çözüm haline getirme konusunda hepimizi uyarmak isterim. Şöyle derdim; Daha önce defalarca söylediğimiz gibi, entegre hava ve füze savunması olacak, bu gerçekten bir gidişatı değiştirecek. Bizim de elde etmek için çok çabaladığımız, ihtiyaç duydukları başka yetenekler de var. Ukraynalılara biraz daha hızlı ulaşabiliriz ama bu çalışma devam ediyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Savunma Bakanı Austin, Rusya'nın savaşı kazanmaması gerektiğini tekrarladı ve "Putin Ukrayna'da galip gelirse bunun güvenlik sonuçları ciddi ve küresel olacak. Avrupa, hayatımızda görmediği bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kalacak. Başkan Biden'ın belirttiği gibi, Rusya Ukrayna'da durmayacak. Kremlin istediğini alırsa. Eğer Putin'in emperyal saldırganlık savaşı başarılı olursa, dünyadaki her Tiran bunu dikkate alacaktır" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow