hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD basını yazdı: Ukrayna savaşta köşeye mi sıkıştı?

    ABD basını yazdı: Ukrayna savaşta köşeye mi sıkıştı
    expand
    KAYNAKMilliyet

    ABD merkezli Washington Post (WP), Rusya ile savaşta, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin seçeneklerinin azaldığını yazdı. Analizde, Rusya’nın son dönemde saldırılarını tekrar yoğunlaştırdığına dikkat çekilerek, Ukrayna’nın yaklaşık yüzde 20’sini işgal ettiği ve Kiev’i köşeye sıkıştırdığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden’ın 60 milyar dolarlık askeri yardım paketinin Kongre’ye takıldığı hatırlatılırken, NATO ülkelerinin de beklenen desteği sağlayamadığı belirtildi.

    Kimliğini açıklamayan bir Ukraynalı siyasetçi, “Zelenski bu durumdan nasıl çıkacak hiçbir fikrim yok” dedi. Haberde, Ukrayna’da bu yıl Mart’ta devlet başkanlığı seçimi yapılması gerektiği, ancak savaş nedeniyle sıkıyönetim kapsamında bunun iptal edildiği de hatırlatıldı. Anayasaya göre Zelenskiy’nin görev süresi bu yıl 20 Mayıs’ta doluyor. WP’nin analizinde, Zelenski’nin görevine devam etmesinin “gayrimeşru” olarak değerlendireceği savunulurken, Batılı ülkelerden askeri desteğin gelmemesi durumunda “Ukrayna’nın daha fazla can ve toprak kaybı yaşayacağı” belirtildi.

    Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesine desteğinden memnun olduğunu söyledi ancak “Türkiye’nin arabulucu olması bizim için yeterli değil” ifadesini kullandı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow