ABD duyurdu: Tüm uçuşlar yasaklandı

ABD yönetimi, Başkent Havana dışında Küba'ya giden tüm uçuşları yasakladığını açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, söz konusu uçuş yasağına ilişkin Twitter'dan yazılı bir açıklama yayımladı.
Pompeo, ABD Ulaştırma Bakanlığı'na başkent Havana'daki Jose Marti Havaalanı dışında diğer havaalanlarına yapılan tüm uçuşların durdurulması talimatını verdiğini açıkladı.
Alınan karara, "Küba yönetiminin kendi insanlarına baskı yapmasını ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek vermesini" gerekçe gösteren Pompeo, "Bu hamle, Maduro'ya destek çıkan ve kendi insanlarını ezen Küba rejimine ekonomik olarak bir bedel ödetme politikasıdır." ifadelerini kullandı.
Bununla birlikte, Havana dışındaki şehirlere de uçuşlar gerçekleştiren ABD merkezli American Airlines ve JetBlue havayolu şirketlerinin, söz konusu yasak kapsamında artık sadece Jose Marti havaalanını kullanacağı bildirildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... İran'dan füze salvosu! Adım adım "Sadık Vaad 3"
Hindistan’daki uçak kazasında son durum: Modi enkazı gezdi
10 soruda İsrail'in İran'a saldırısı: Neler yaşandı ve neler olacak?
Facianın ardından! Dünya korku içinde izledi
HİNDİSTAN UÇAK KAZASI: Hindistan'da Düşen Uçak Hangi Firmaya Ait? Hindistan Yolcu Uçağında Kaç Kişi Vardı? Ölü Yaralı Sayısı Kaç? Hindistan Uçak Kazasında Yolcuların Uyrukları Belli Oldu!